Vádat emeltek a 83-ason halálos balesetet okozó sofőr ellen
2017. június 18. írta: BoldiG

Vádat emeltek a 83-ason halálos balesetet okozó sofőr ellen

halalosbaleset83ason-01-police-hu.jpg

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki nem megfelelő sebességgel halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet okozott a 83-ason Győr térségében.

A Győri Rendőrkapitányság egy 26 éves komáromi férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

halalosbaleset83ason-02-police-hu.jpg

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. november 7-én 19 óra 15 perckor tehergépjárművével és pótkocsijával haladt a 83-as számú főúton, Tét felől Győr irányába. Járműve sebességét nem a szerelvénynek és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg és a főút 61-es kilométerszelvényéhez érve egy enyhén balra ívelő útkanyarulatból kifelé haladva a jobb oldali útpadkára hajtott.

halalosbaleset83ason-03-police-hu.jpg

A járműszerelvény vezetése feletti uralmát elveszítve tért vissza az úttestre, ahol a pótkocsi keresztbe fordult, majd az oldalára borult. A keresztben csúszó járművel ütközött össze egy szemből szabályosan érkező személyautó vezetője.

A balesetben a vétlen jármű sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A teherautó vezetője könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. A férfit – aki elismerte felelősségét a baleset okozásáért - gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1712603877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása