1100 fős kollégium épült a győri egyetemen
2017. július 21. írta: Cseri Pál

1100 fős kollégium épült a győri egyetemen

egyetemi_kolli.jpg

Több mint ezer férőhelyes kollégium épült Győrben, az épületet egy lebontott sportcsarnok helyére húzták fel.

A Kisalföld azt írja, a kollégiumba ősztől több mint ezer hallgató költözhet be, de a vasárnap kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sportolói avatják fel, ugyanis – a volt olajgyár helyén felépült 200 lakásos társasház mellett – a sportesemény olimpiai falujaként szolgál majd.

A kollégiumot az 1995-ben ideiglenesen felhúzott, elavult, ezért lebontott sportcsarnok helyére húzták fel. Összesen 550 kétágyas szoba van benne, azaz 1100 hallgató elszállásolására alkalmas.

Igény van rá: tavaly nyáron a Széchenyi István Egyetem kollégiumaiban kétszeres volt a túljelentkezés, a várólistán csak a felsőbbévesek közül ezren szerepeltek.

 

Címlapfotó: kisalfold.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr412678025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása