Minimális bírság a győri oroszlánkölyök-ügyben
2017. július 22. írta: Cseri Pál

Minimális bírság a győri oroszlánkölyök-ügyben

oroszlan.jpg

A kiszabható legkisebb bírsággal büntette a kormányhivatal azt az állatgondozót, akitől a győri Árkád - ismeretlen összegért - kibérelt egy kölyökoroszlánt.

810 ezer forint állatvédelmi bírságot szabott ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal illetékes helyi szerve arra a vadállatidomárra, aki még májusbanaz általa gondozott kisoroszlánt mutogatta a győri Árkád szervezésében –tudta meg a hvg.hu.

A hvg.hu birtokába került határozatban az áll, hogy a gyereknap alkalmából szervezett bemutatóval több jogszabályt is megsértettek, ugyanis egy veszélyeztetett, vadon élő állatokra vonatkozó nemzetközi egyezményben szereplő, „különösen veszélyes állatnak minősülő" egyedről van szó, és a szükséges természetvédelmi engedéllyel sem rendelkeztek. Ráadásul „a biztonsági követelményeknek nem megfelelően" zajlott a vásárlóknak szervezett, háromórás esemény, még ha nem is esett senkinek bántódása -írja a kisalfold.hu

A győri hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály birtokukba került határozatának indoklásából kiderül: az illetékesek is az online médiából értesültek arról, hogy idén május 25-én a kis állat volt a pláza gyermeknapi "meglepetése". Vizsgálat indult, ennek során az Árkád Győr Bevásárlóközpont vezetése arra hivatkozott, hogy az oroszlánt délután 15 és 18 óra közt lehetett náluk látni, de „simogatni nem".

Címlapfotó: allatportal.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr612680259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása