Hülyén reagáltak az autósok a rendőrség remek ötletére
2017. július 25. írta: Cseri Pál

Hülyén reagáltak az autósok a rendőrség remek ötletére

vezess_hu.jpg

A rendőrök egyeztettek, majd egyesével visszafordították a személy- és teherjárműveket, felhívva a sofőrök figyelmét, hogy óvatosan térjenek vissza a legközelebbi lehajtóig és ott hagyják el az autóutat.

A közelmúltban történt egy súlyos baleset az M86-oson, ami után a rendőrség és a Magyar Közút lezárta a Szombathely felé vezető oldalt, a forgalmat a rendőrök leterelték az autóútról a régi 86-os főút felé – írja a 112press.

A rendőrség pedig felmérte a helyzetet, és hoztak egy remek döntést, amivel lényegesen hamarabb felszámolhatták a torlódást. Itthon csak igen ritkán van ilyenre példa, hirtelen nem is emlékszem, volt-e egyáltalán hasonló.

Mivel nem kicsi balesetről volt szó, hamar világossá vált, hogy az útzár minimum 3-4 órán keresztül tart majd, a roncsoknál azonban rengeteg jármű feltorlódott. A rendőrök egyeztettek, majd egyesével visszafordították a járműveket, nyomatékosan felhívva a sofőrök figyelmét arra, hogy óvatosan térjenek vissza a legközelebbi lehajtóig és ott hagyják el az autóutat. Így a járművek megindultak visszafelé az autóúton.

Annak ellenére, hogy az utat lezárták a forgalom elől, attól a balesethez még el kellett jutniuk a műszaki mentésben résztvevőknek, a közút munkatársainak, illetve azoknak, akiknek a baleseti helyszínen volt dolguk. Őket a rendőrök figyelmeztették, hogy az út jelenleg kétirányú forgalmú útként funkcionál, ők ennek megfelelően hajtottak be az útszakaszra, hogy aztán érdekes tapasztalatokkal gazdagodjanak.

Az autósokat hiába figyelmeztette a rendőrség, néhányuk igen veszélyes manőverekbe kezdtek.

A visszafordított járművezetők egy része ugyanis a rendőri figyelmeztetés ellenére úgy kezelte az utat, mint ha az továbbra is autóútként funkcionálna és ennek megfelelő sebességgel előzgetett, vagy éppen külső sávként használta az eredetileg belső sávot. Ezek a sofőrök abba valószínűleg nem gondoltak bele, hogy akár állhattak volna a sorban 4-5 órát is, amíg elszállítják a roncsokat és helyreállítják az utat, az hogy visszafordulhattak egy gesztus volt az irányukba. És borítékolható, hogy ha egy ilyen sofőr balesetet okoz, akkor jó időre kilőtte volna azt az opciót, hogy a rendőrök a későbbiekben visszafordítsák a járműveket egy hasonló balesetnél.”

Szerencsére nem lett baj, de könnyen lehetett volna.

Ahogy a 122press és a rendőrség, úgy mi is azt kérjük az autósoktól, hogy hasonló esetekben örüljenek a lehetőségnek, hogy visszafordulhattak, de ne éljenek vissza a helyzettel. 70-90 km/órás sebességgel visszatérve a néhány kilométerre lévő lehajtóig, majd onnan 90 km/órával haladva az eredeti úti céljuk felé még mindig sokkal gyorsabb, mint 4-5 órát állni a tűző napon, majd ezután tovább indulni 110 km/órás sebességgel.

Címlapfotó: vezess.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8012686317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása