Vajon minden pedagógusnak emelkedik a bére szeptembertől, ahogy megígérték? A győri igazgatók hogyan fognak dönteni?
2017. augusztus 23. írta: Cseri Pál

Vajon minden pedagógusnak emelkedik a bére szeptembertől, ahogy megígérték? A győri igazgatók hogyan fognak dönteni?

tanarok_fizu_civilhetes_net.jpg

A kormány szeret sakkban tartani mindenkit, például a pedagógusokat: a jövő generációjának kinevelői az egyik kedvence. Mivel az állam gondos gazda, és mint jó birkákra gondol a tanárokra, gondoskodik róla, hogy a nyár vége és tanévkezdés se múljon elő szorongás nélkül. Ha eddig nem szorongtak eléggé, most még kapnak egy kis adagot, csak a miheztartás végett, ugye.

Bruttó 7-14 ezer forinttal magasabb fizetést kapnak a 2017/2018-as tanévtől azok a pedagógusok, akik saját intézményük igazgatója szerint "jól dolgoznak", ezért "megérdemlik" az életpályamodell bevezetésekor beígért béremelés utolsó részletét- írja az eduline.hu.

Ebben az a különösen veszélyes és cinikus, hogy bizonyos helyeken lehet belőle például szimpatikus és nem szimpatikus felosztás is. Nem mondjuk, hogy mindenhol, de előfordulhat, és nem látunk semmilyen szakmai kontrollt felette. Nem beszélve arról, hogy a politika  beleszólhat, és a helyi aktorok simán megmondhatják az iskolaigazgatóknak, kinek adjon, és kinek ne adjon. Mondjuk mert tudják (miért nem tudnák?) kinek milyen a politikai beállítódása, vagy ki az, aki túl kritikus bizonyos  agyament oktatási szabályozásokkal kapcsolatban, satöbbi.

 

"...kérem Önt, hogy ne hagyja magát megtéveszteni, s most ne differenciáljon! Ez a néhány ezer forint mindenkinek jár!" - áll a PDSZ nyílt levelében, amit az intézményvezetőknek címeztek-folytatja a portál.

Természetesen tiltakoznak a szakszervezetek, mert pontosan látják az előbb felvázoltakat, plusz nem ez lett megígérve a tanároknak. Oké, hogy ez az utolsó köre a  2013-ban bevezetett évente pár ezer forintos bérelemeléssel járó intézkedésnek, de akkor is.

Azért arra kíváncsi lennék, hogyan alakul majd ez a dolog a városunkban, az igazgatók, hogy döntenek majd.

 

Címlapfotó:civilhetes.net

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5812774004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása