Előzetesben marad a rabló- Már a rablások száma is növekszik Győrben, nemcsak a lopásoké?
2017. szeptember 08. írta: Cseri Pál

Előzetesben marad a rabló- Már a rablások száma is növekszik Győrben, nemcsak a lopásoké?

rablo_ittlakunk_hu.jpg

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája kettő hónappal – 2017. november 10-ig -  meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2017. márciusában egy idős hölgyet Győr-ménfőcsanaki otthonában kirabolt.

A bíróság az ügyész indítványának helyt adott, a határozat indokolása szerint kényszerintézkedés fenntartását megalapozó indokok változatlanul fennállnak.

A bíróság határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya, megoldatlan lakhatási körülményei miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezen kívül a nyomozás során további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, a terhelt jelenléte ezen nyomozati aktusokhoz elengedhetetlen. A bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában szabadlábon történő védekezés, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt a gyanúsított a nyomozást megzavarhatja tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével. A bíróság álláspontja szerint a terhelt előéletére, valamint anyagi körülményeire figyelemmel megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A döntés jogerős.

(birosag.hu)

 

Címlapfotó:ittlakunk.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4112811146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása