Siska Odett túzoltó hadnagy első helyen végzett a „PUMP&RUN”országos bajnokságon
2017. szeptember 16. írta: Cseri Pál

Siska Odett túzoltó hadnagy első helyen végzett a „PUMP&RUN”országos bajnokságon

thumb.jpg

Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpont adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett III. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak, szeptember 14-én.

Az ország minden részéből, több mint hetvenen - nők és férfiak egyaránt - érkeztek a komoly fizikai és pszichikai felkészültséget igénylő erőpróbára, hogy összemérjék erejüket és legyőzzék teljesítőképességük határait.


A verseny maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), majd teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után - öt percen belül – teljes védőfelszerelésben álltak a versenyzők a futás rajtjához és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Ezen a hétszáz méteren a versenyzők egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakaszt küzdöttek le és értek be a várva várt célba, a Vízmű-domb tetejére.

A tűzoltók a munkájuk kapcsán sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk, vagy a fizikai állóképességüket teszi próbára egy-egy feladat. Az aktív sportolás, az egészséges versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. Ez a verseny remek alkalmat teremtett a pszichikai és a testi teljesítés maximumának megtapasztalására.


Győr-Moson-Sopron megyét a Siska Odett, Gaál László, Németh Károly és Zubály László győri hivatásos tűzoltók alkotta csapat képviselte, akik mindannyian egyéni versenyzőként is indultak a megmérettetésen.


Siska Odett tűzoltó hadnagy a hölgyek között kiváló teljesítményével az első helyet szerezte meg.


Megyénk induló csapata a középmezőnyben végzett.

 

 

Címlapfotó: katasztrofavedelem.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6812868488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása