A sajtószabadságért vonultak utcára Győrben: a résztvevők szerint túlzott volt a rendőri jelenlét
2017. október 02. írta: Cseri Pál

A sajtószabadságért vonultak utcára Győrben: a résztvevők szerint túlzott volt a rendőri jelenlét

tunti1.jpg

Tiltakozó felvonulást szervezett péntekre  Megyeháza térre a Tízezren a szabad KISALFÖLDért Facebook-csoport, amiatt, hogy az újság Andy Vajna érdekeltségi körébe tartozó cég tulajdonába került, és ezután már borítékolható a kormánypropaganda megjelenése a lapban.

A tiltakozást támogatta az LMP és a Jobbik helyi szervezete is.

Az LMP - Lehet Más a Politika részéről a párt Győr-Moson-Sopron megyei vezetése a következőket írta:

"A független, szabad sajtó a demokrácia záloga!

Magyarország tovább halad azon az úton, amelyről úgy gondoltuk, hogy többet már nem térhet vissza. A független sajtó újabb bástyája esett el, a NER nevében a film és kaszinó Cézár elfoglalta a Kisalföldet. Lassan már nem marad más, mint a hajlott gerincű bértollnokok által összerakott, hírhamisító, a valóságot torzító lencsén át bemutató, olvashatatlan, nézhetetlen, hallgathatatlan média.

A demokráciához azonban hozzátartozik, mi több, annak elengedhetetlen feltétele a kiegyensúlyozott tájékoztatás, a független sajtó."

tunti3.jpg

Kérés szerint a pártok civilben, párt jelképek nélkül vettek részt a tüntetésen. A meghirdetett időpontban nagyjából félszázan indultak át a Kisalföld szerkesztősége elé. A résztvevők elmondása szerint túlzott volt a rendőri jelenlét, a gyülekező hely körül nagyjából 100 rendőr és 15 rendőrautó tartózkodott.

Az rendezvényen felszólalt Magyar Zoltán országgyűlési képviselő (Jobbik), Bárány István független győri önkormányzati képviselő és Jenei Ferenc, az LMP megyei elnöke is.

tunti2.jpg

A tüntetésen megjelent még a Demokratikus Koalíció Győr és az MSZP Győr és Környéke Szervezete is de, később távoztak, mivel nem akartak együtt vonulni a többi szervezettel.

A megmozdulás békésen, rendbontás nélkül lezajlott.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!




A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9012919119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása