Izgalmas drámaíróverseny lesz Győrben! Érdemes megnézni
2017. november 12. írta: Cseri Pali

Izgalmas drámaíróverseny lesz Győrben! Érdemes megnézni

kortarsasjatek-jegy_hu.jpg

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Győri Könyvszalon keretein belül a Kortársasjáték c. drámaíró versenyt. A 3 drámaíró Pozsgai Zsolt, Szálinger Balázs és Zalán Tibor lesznek. November 17-én, a drámaíróverseny első napján, a Könyvszalon megnyitóján Sándor György, a XVII. Győri Könyvszalon Művészeti Díjasa kihúzza a témát, mely megadja az egy nap alatt megírandó drámák alapgondolatát.

Az urnában, ahogy az ilyen megmérettetéseken hagyományos, a Kisalföld napilap aznapi szalagcímei lapulnak. A három versenyző egy másik urnából felváltva kihúzza a drámát eljátszó színészek nevét. Végezetül szintén sorsolással dől el a három rendező személye is.

A megnyitó ünnepséget követően a drámaírók elvonulnak és másnap délelőtt 10.00 óráig létrehozzák a versenyműveket. November 18-án, szombat délelőttre kész, nyomtatott szövegkönyvvel kell előrukkolniuk, mely alkalmas, hogy az olvasópróbákon felolvassák a leendő szereplők. Az eddigre összeállt minitársulatok felolvassák a szövegeket 3 külön térben, majd délután 16.00 óráig minden csoport gőzerővel próbálja a számukra írt darabot. Mindhárom készülő produkció lehetőséget kap egy rövid nagyszínpadi próbára, hiszen a nagyjából fél órás minidrámákat a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán kell majd előadniuk, közel 700 néző szórakoztatására. Az előadások 19.00 órakor kezdődnek 3 fős zsűri előtt, akik legjobb drámaírót, legjobb színészt, legjobb színésznőt és legjobb rendezőt is választanak majd, illetve kihirdetik a közönségdíjas produkciót is, melyről a nézők a harmadik előadás után döntenek színházjegyük megfelelő urnába dobásával.

3 rendező

Gábor Sylvie, Háda János és Kszel Attila

18 színész

Balogh Fanni, Bányoczky Nóra, Bende Ildikó, Dunai Csenge, Fehér Ákos, Fejszés Attila, Jáger András, Kisfaludy Zsófia, Klinga Péter, Koppány Zoltán, Kovács Gergely, Maszlay István, Menczel Andrea, Molnár Erik, Molnár Zsolt, Nagy Johanna, Rupnik Károly, Ungvári István

Zsűri

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója

Díjak

Legjobb drámaíró, legjobb színész, legjobb színésznő, legjobb rendező és a legjobb előadásnak járó Közönségdíj

A rendezvényhez kapcsolódó programok:

  1. november 17. péntek 11.00 óra | Nagyszínház | Megnyitó – A Kisalföld napilap november 17-i szalagcímei közül Sándor György húzza ki a 3 dráma témáját, amit a közönség előtt felolvas, majd a 3 drámaíró egyenként húz ki először egy színészcsoportot, majd hozzá egy rendezőt, ennek eredménye titkos.
  2. november 18. szombat

10.00 óra | a drámaírók leadják az elkészült szövegkönyveket

11.00 óra | olvasópróbák, majd próba 3 helyszínen (Padlásszínház, Próbaterem, Balett próbaterem)

16.00 órától | színpadi próbák – mindhárom csoport fél órát próbálhat a nagyszínpadon

19.00 óra | előadás, majd szavazás és eredményhirdetés

 

Címlapfotó: jegy.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8513245519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása