Szén-monoxid-mérgezés gyanúja a Csokonai utcában
2017. december 09. írta: BoldiG

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja a Csokonai utcában

szenmonoxid-mergezes-life-hu.jpg

A mentőszolgálat jelzésére vonultak a hivatásos tűzoltók a győri Csokonai utcához, ahol egy rosszullétre panaszkodó beteghez kiérve a mentők szén-monoxid-érzékelője bejelzett.

A kiérkező mentők rövid időn belül értesítették a győri hivatásos tűzoltókat, akik szintén kimutatták méréseikkel a mérgező gáz jelenlétét, csakúgy, mint a gázszolgáltató helyszínre érkező munkatársai. Az eset még csütörtökön napközben történt.

A helyszínen a vízmelegítő nem megfelelő működése okozhatta az emelkedett szén-monoxid értéket, ezért a készüléket a gázszolgáltató kizárta a rendszerből. A mentők a ház tulajdonosát szén-monoxid mérgezés gyanújával kórházba szállították.

Az eset ráirányítja a figyelmet a gázüzemű készülékek rendszeres karbantartásának, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára. Bár a Csokonai utcai lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, szerencsére időben érkezett a segítség. A biztonság növelése érdekében javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet.

címlap: life.hu /a kép illusztráció/

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3813464243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása