A nagy ígérgetés dilemmája: először felújítják a győri megyeházát, majd utána lebontják?
2018. március 02. írta: Cseri Pali

A nagy ígérgetés dilemmája: először felújítják a győri megyeházát, majd utána lebontják?

megyei_onkori_1.jpg

Emlékeznek még?  Talán néhányan igen!

Tavaly egy szép nyári napon érkezett a miniszterek elnöke Győrbe. Nem kisebb céllal, mint a „Modern Városok program” bejelentésére.

Fel is soroltak ott sok szép hasznos, illetve kevésbé hasznos, viszont jó drága tervet, beruházást.

Közben a polginkat, Borkait is hátba veregette, mondván, támogatja, hogy ismét MOB elnöknek válasszák.  Mint tudjuk, az utóbbiból nem lett semmi. Így aztán némi szkepticizmussal figyeljük a nagyívű ígéretek megvalósulását is.

Habár abból legalább a parkolóház építése tényleg megkezdődött az Ifjúsági Ház helyén. Igaz, a galád városlakók egy része ennek sem tud örülni…

Na már most, amiről írni akarunk valójában, az a megyeháza, vagy ahogyan hivatalosan nevezik ezt a városrondító üvegdobozt, a Megyei Kormányhivatal.

Mert a Főnök azt is megígérte, hogy ezt a csúfságot is lebontja. Hiszen annyira a győriek kedvében akar járni, hogy ennek az épületnek maradása nem lehet. Majd lesz a helyén park, dísztér, esetleg új hangversenyterem. Szóval valami szép és drága dolog.

megyei_onkori_4_felirat.jpg

Örült is a szívünk nagyon! Csak azt az apró problémát nem sikerült tisztáznunk, hogy akkor mit keres az épületre rajzszegezve egy ponyva, amin az áll, hogy az épület energetikai korszerűsítésére 1,2 milliárd Ft-ot ( EUS támogatást) tervez elkölteni az állam.

Ugye ez sem rossz  ötlet, hogy újítsuk fel a lepukkant épületet, főleg a gonosz brüsszeliek pénzéből. Jópofa dolog ez!

Tehát a dilemmánk az volt, hogy először lesz a felújítás és azt követően bontják le az épületet? Vagy esetleg először lebontják és csak azt követően állnak neki a felújításnak? Ugye mindkét verzió elég vicces, de azért a második változat tényleg látványos lenne!

megyei_onkori_3.jpg

Nos a kérdés eldőlt! A kivitelezők megkezdték a munkát! Folyamatban van a felújítás. Költik szorgalmasan az 1.200.000.000.- forintocskát.

Most már csak az a kérdés, hogy utána mikor állnak neki lebontani a felújított épületet.

Hiszen a Viktor megígérte! És ha megígérte, akkor az úgy is lesz!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!Í

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7713710144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása