Ki tudja, Győrben 20 milláért hány négyzetméteres lakást lehet venni?
2018. március 27. írta: Cseri Pali

Ki tudja, Győrben 20 milláért hány négyzetméteres lakást lehet venni?

atlagar.png

Érdekes ábrát közölt a Duna House, amin az látható, hogy mekkora lakást lehet kapni 20 millió forintból az egyes megyeszékhelyeken. A cég adatai alapján Budapestet leszámítva Székesfehérvár lett a legdrágább, a legolcsóbb pedig Miskolc.
Míg Budapesten 20 millió forint legfeljebb egy 39 négyzetméteres lakásra elegendő, addig Székesfehérváron már 68 négyzetméter kapunk ennyi pénzért. Az élmezőnyben még ott van Debrecen, Veszprém, Kecskemét, de Győr és Szombathely sincs sokkal lemaradva. Tatabányán 101 négyzetméteres lakást kaphatunk ennyi pénzért.

20_milliobol_lakasmeret-20180326.png

Elsőre furcsa lehet, hogy a megyeszékhelyek között nem Győr áll az élen, amit az eladott lakások minőségi összetétele is magyarázhat. Elképzelhető, hogy Győrben a vizsgált időszakban nagyobb arányban szerepeltek a panel vagy a gyengébb minőségű lakások, így lehetett Székesfehérvár a győztes. A megyeszékhelyekről egyébként az OTP Jelzálogbank is készít árlistát, legutóbb tavaly év végén készült hasonló.

Az mindenesetre jól látszik, hogy Kecskemét és Debrecen kivételével a nyugat-magyarországi városok többségében drágábbak, viszont minden megyeszékhelytől jelentősen elhúzott Budapest, ahol úgy tűnik, továbbra sem csillapodik a lakások iránti kereslet.

(potfolio.hu)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6213783724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása