TÍZMILLIÁRDOS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS GYŐRBEN: Verseny innentől kizárva! Minek azzal bajlódni!
2018. május 19. írta: BoldiG

TÍZMILLIÁRDOS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS GYŐRBEN: Verseny innentől kizárva! Minek azzal bajlódni!

uthenger-reklam.jpg

A keretmegállapodás a megyeszékhely közútjaira, kerékpárútjaira, járdáira és forgalomirányítási eszközeire vonatkozik.

A Győr önkormányzati kezelésű útjainak fenntartására és fejlesztésére szolgáló tendert a Strabag Általános Építő Kft. és a Kifü-Kar Zrt. alkotta konzorcium (S-K Győr 2018) nettó 10,8 milliárd forintos ajánlattal nyerte el és megállapodást kötött a város útkezelő szervezetével.

A keretszerződés Győr közútjaira, kerékpárútjaira, járdáira, forgalomirányítási eszközeire és az utak csapadékvíz elvezető létesítményeire vonatkozik.

Évente 1,6 milliárdos tempóban zajlanak a munkák, a keretmegállapodás alapján egyedi megrendelések indulnak majd, ezek nagyságrendjét is közölte a beruházó a korábbi évek tényadatai alapján. Eszerint mintegy félezer helyszínre vonatkozó megrendelésben, várhatóan

  • 350 ezer négyzetméternyi útfelületre,
  • 4500 négyzetméternyi kerékpárútra,
  • 40 ezer négyzetméternyi járdára,
  • 20 buszöbölre
  • és 7 kilométernyi csatornára

vonatkozik majd a fejlesztés, ami egyaránt jelenthet karbantartást, felújítást és átépítést a közbeszerzés szerint. Mindezek mellett a tájékoztató 25 ezer négyzetméternyi kátyúzást is megjelöl.

A lehívásokhoz rendelkezésre álló keret évente várhatóan nettó 1,6 milliárd forint lesz.

(magyarepitok)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9613983778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása