A GYŐRIEK MEGINT MEGMUTATTÁK: Ismét első hely a Safety Tour-on
2018. június 02. írta: Cseri Pali

A GYŐRIEK MEGINT MEGMUTATTÁK: Ismét első hely a Safety Tour-on

safetiy_tour.jpg

Május 29-én a korábbi selejtezőből továbbjutva a győriek a tartományi döntőn szerepeltek Ritzingben, a Sonnen stadionban, ahol közvetlen ellenfeleik, szintén egy magyar csapat tagjai, a szombathelyi gyerekek voltak. A versenyen tizennégy csapat indult, a csoport szakmai felkészítője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is elkísérte a gyerekeket, akik a verseny során mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában jeleskedtek.

A Gyermek Biztonsági Diákolimpia egy játékos, interaktív vetélkedő a 4. osztályos diákok számára, ahol a feladatok szinte mindig ugyanazok. Így most is szerepeltek a kerékpáros közlekedéssel, a segélyhívókkal kapcsolatos kérdések, az úszás, vízben tartózkodás szabályait is ismerni kellett, de a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockát is ki kellett rakni a gyerekeknek. A kerékpáros közlekedési pálya és a falmászás idén kicsit nehezebben ment a fiataloknak, de a kvízkérdések megválaszolása már nem okozott nehézséget számukra. A vidám versenyről ismét a Kovács Margit Iskola csapata került ki győztesként.

A legjobb külföldi csapatként a gyerekek meghívást kaptak Knittelfeldre a június 19-én rendezendő országos döntőre.

Gratulálunk a gyerekeknek!

(katasztrófavédelem)

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5514018498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása