HÉTFŐTŐL GYŐR A TÁNC FŐVÁROSA! Kezdődik a XIV. Magyar Táncfesztivál
2018. június 17. írta: BoldiG

HÉTFŐTŐL GYŐR A TÁNC FŐVÁROSA! Kezdődik a XIV. Magyar Táncfesztivál

gyori-tancfesztival-youtube-com.jpg

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált.

Ez az egyhetes programsorozat a magyar táncművészek legnagyobb fesztiválja, nemcsak találkozás, hanem értékfelmutatás is egyben.

Elmondta, hogy hat helyszínen közel félszáz produkciót láthat a közönség a klasszikus balett műfajtól a néptáncon át a kortárs táncokig, hazai és külföldi professzionális és amatőr társulatok előadásában.

A fesztivál nyitó eseménye hagyományosan a Győri Balett előadása, a Művészetek Palotájában tavasszal bemutatott Pianoplays lesz, egy Wagner és Liszt műveire készített, szerelemről szóló darab.

Az egy hét alatt a Nagyszínpadon fellép majd a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, de látható lesz a Magyar Nemzeti Balett, a Kijevi Modern Balett, a Frenák Pál Társulat, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a St. Pölten-i Europaballett, a Kecskeméti City Balett, az olasz EgriBiancoDanza Compagnia, a Brno Balett és az Experidance előadása is.

A nyitó napon Én, Sally, táncolunk címmel adnak kortárs flamencoestet, az ötödik Sally című regény alapján. A többi napon a Budapest Táncszínház, Fehér Ferenc, az Egri GG Tánc, az Udvarhelyi Néptáncműhely, a Góbi Tánctársulat és a Duna Táncműhely előadásait lehet megtekinteni.

A Vaskakas Művészeti Központban a Madách Színház Táncegyüttese Shakespeare műveire írt, a Győri Balett pedig Szophoklész Antigoné című drámáján alapuló darabokat mutat be.

Ott rendezik a gyermek táncfesztivált, ahol négy nap alatt négy társulat meséjét tekinthetik meg a legkisebbek. A Holle Anyó történetét, a Pöttöm Palkó meséjét, a Hófehérke és a hét törpét, és a Csizmás kandúr várja a legkisebbeket.

A II. János Pál Pápa téren a néptánc, a modern táncok és a zene kapja a főszerepet. A szabadtéri előadások sorát a Maros Művészegyüttes néptáncos, népzenés műsora nyitja, este pedig táncházat tartanak. Később fellép még a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, helyi és környékbeli táncstúdiók, de zenés programokat is tartanak.

A táncfesztivál alatt végig megtekinthető lesz a német Pina Bausch táncos-koreográfus munkásságáról szóló kiállítás a Győri Nemzeti Színház Csillárszintjén.

A tárlat bemutatja, hogyan hatott a művész Federico Fellinire, Pedro Almodóvarra.

MTI

Címlapkép: youtube.com

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9514053930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása