GYŐRÖTT DRÁGÁBB LESZ A KENYÉR? A pékek jelentős áremelést szeretnének
2018. június 25. írta: BoldiG

GYŐRÖTT DRÁGÁBB LESZ A KENYÉR? A pékek jelentős áremelést szeretnének

kenyer-wikipedia.jpg

A hagyományok szerint pénteken kezdődik az aratás, ám a szakemberek nem jó hírt közöltek.

Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni. Ráadásul egyre fogynak a magyar sütőipari cégek is.

A szakemeberek szerint két számjegyű áremelésre lenne szüksége a sütőiparnak, mivel jelenleg veszteséges, de még mindig nincs bent az 5%-os ÁFA-körben.

A magyar pékek pozícióját a nemcsak az adóelkerülő vetélytársak nehezítik, hanem a saját pékséget üzemeltető nagy élelmiszerláncok is így sorra zárnak be a kis pékségek.

Márpedig a kenyér előállítása egyre többe kerül. A gyenge forint felhajtja a főleg külföldről beszerzett adalékanyagok árát, az üzemanyagok drágulása pedig a szállítási költségeket emeli.

Az idei gabonatermést is szűkösre becslik a szakemberek, a viharok és a kánikula miatt.

(nepszava)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4414069971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása