KÉRIK VISSZA A GYŐRIEK A SAJÁT STRANDJUKAT! Gyakorlatilag megszüntették, miért?
2018. június 26. írta: Cseri Pali

KÉRIK VISSZA A GYŐRIEK A SAJÁT STRANDJUKAT! Gyakorlatilag megszüntették, miért?

strand1.jpg

A  győri strand kétségkívül az ország egyik legszebb strandja. A Mosoni-Duna és az abba  érkező Rába által határolt idilli háromszög, a Rába másik oldalán a vár, a belváros alig 5 perces séta.

Minden adott…

És ez a strand hosszú évtizedeken át volt a város fürdeni, napozni vágyó lakóinak mindennapos célpontja.

strand_2.jpg

Igen, sokszor volt zsúfolt. A Cziráki medence kicsi és elavult. Az öltöző épület megérett a teljes felújításra. Az 50 méteres úszómedence és a csúszda felett is eljárt az idő. De a fű szép, a fák elegendő árnyékot adnak és jó lenne most is napozni, pancsolni egyet a győri strandon.

strand-gyor20180625-01.jpg

Csakhogy a stand üres.

strand-gyor20180625-02.jpg

Egyetlen napozó, egyetlen fürdőző, sehol egy lélek.

A strand területét is a Rába Quelle kezeli. És a vállalkozás úgy döntött, nem engedi be a győrieket csak a strand területére. Igenis vegye meg mindenki a teljes napijegyet potom 3200 Ft-ért, aztán ha megunta a forróvizet a termál-részlegben, ám menjen és feküdjön ki a napra a füvön, vagy ússzon egyet a kinti medencékben. Illetve mégsem...hiszen csak a Czirákiban van víz, a többi üresen tátong. Minek is pazarolnának erre vizet, költséget?

strand-gyor20180625-03.jpg

strand-gyor20180625-04.jpg

Persze a termálfürdő is kong az ürességtől. De minek is menne bárki nyáron, hőségben, horror áron a forróvízbe, ha mehet a szabad vizekre is. A közeli Ikrény strandja minden nap csurig van fürdőzőkkel. Pedig ott sem olcsó a belépő! A 800 Ft-os napidíj az autózással együtt egyáltalán nem kevés! De mégiscsak töredéke a város közepén árválkodó strand belépőjéhez képest.

Vajon városunk vezetése mikor ébred rá, hogy rossz üzletet kötött a Rába Quelle-vel. És gyakorlatilag megszüntette a strandot. A győriek strandját.

Persze miért is zavarná mindez városunk elöljáróit.

Vélhetően egyikük sem a győri strandon tervezte eltölteni a nyári szabadságot, vakáció...akkor meg minek is érdekelné a győri kisemberek problémája?

címlap: fortepan

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1914073373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása