GYŐRBEN STRAND HELYETT VÍZI VIDÁMPARK SZÓDÁVAL! Tíz milliárdért átépítik a strandot
2018. június 30. írta: BoldiG

GYŐRBEN STRAND HELYETT VÍZI VIDÁMPARK SZÓDÁVAL! Tíz milliárdért átépítik a strandot

vizividampark-gyor-szoda-gyorplusz-hu.jpg

Valódi vízi paradicsomot ígérnek a városi strand helyére.

Nem kispályáznak Borkaiék, hiszen a beruházás tervezett összköltsége megközelíti a tízmilliárd forintot.

A Győri Vízi Élménypark kész koncepciótervéről, a Győrplusz számolt be. A tervek szerint, városunkban egy grandiózus vízi paradicsom épülhet rengeteg élményelemmel, csúszdákkal, és egy hatalmas, látványos szódásszifonnal, amely a strand jelképe lehet.

Borkai polgármester elmondása szerint ugyan, még csak megbeszélésnél tartanak a győri fürdő átépítésének koncepciótervei, de jó úton haladnak, hogy előbb utóbb meg is valósulhassanak az eltervezett látványelemek.

Reméli a városvezető, hogy nem csak a győriek és Győr környékiek, hanem a turisták számára is vonzó komplexum jön létre a magyar adófizetők pénzéből.

vizividampark-gyor-gyorplusz-hu.jpg

Azt ő is elismerte, hogy hiába a strand kedvező fekvése, a medencék állapota az évtizedek alatt leromlott, ezért a győriek jogos igénye volt a terület megújítása. (Mondjuk elég régóta polgármester, jogosan vetődik fel, miért nem foglalkoztak ezzel ők sem érdemben.) A program keretében azonban egy strand felújításánál sokkal többet ígérnek, egyszerű felújítás helyett 2020-21-re egy vízi élménypark létesülhet megfelelő árvízvédelemmel és a parkoló-kapacitás bővítésével.

A terveket nézve a legszembetűnőbb az a hatalmas szódásszifon, amely tulajdonképpen az óriáscsúszdák állványa és lépcsőháza. Ezzel az építménnyel egyedivé, Győrrel könnyen azonosíthatóvá szeretnék tenni a fürdő látképét. Az elképzelések szerint a park nem csak a mintegy 30 méteres, este kivilágított szódásszifonnal, de számos más látványos attrakcióval is szeretne emléket állítani majd tudósainknak és a magyar találmányoknak.

A koncepcióterv szerint már az épület előtti Fürdő tér is átalakulna, vendéglátóegység létesülne, teraszok, utcabútorok tennék hangulatosabbá a fogadóteret. A meglévő fürdőépület mellett – az elavult sátras uszoda helyett - egy új fedett uszoda épülne, 21-szer 25 méteres úszó- és 13,5-ször 8 méteres tanmedencével. Nyári időszakban az uszoda üvegfalának egy része megnyitható, vagyis a medencetér a strand területével össze is kapcsolható.

A koncepcióterv a meglévő termál- és élményfürdő jelentős bővítését is tartalmazza, a tervek szerint az élményfürdő gyermekrészlege is bővül, méghozzá három szinten, de egy légtérben, magában foglalva az emeleti csúszda indulót és pihenőt, a földszinti száraz játszóteret és az alsó szinten lévő medenceteret. A fürdő keleti oldalán egy önálló, kör alaprajzú, kétszintes pihenőépületet is terveznek.

Részletes látványterv bemutatót ITT találnak!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8914084421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása