SZERETI A GYŐRI TAPÍROKAT ÉS A DROMEDÁROKAT? Ha igen, nézze meg őket az állatkertben
2018. július 20. írta: Cseri Pali

SZERETI A GYŐRI TAPÍROKAT ÉS A DROMEDÁROKAT? Ha igen, nézze meg őket az állatkertben

dromi.jpg

A győri  állatkert kis tapírfiúval Chili-vel gazdagodott a nyár elején. Nem sokkal később egy gyönyörű kislány dromedár is született náluk, aki a Csilla nevet kapta.

Ettől a héttől már láthatóak is a közönség számára, mivel végre szabadon futkározhatnak a kifutójukban. Chili (nekik csak Pisti/)hétfőn reggel jöhetett ki először a Dél-Amerika kifutóba. Itt hamar megismerkedett a többi állattal, persze anyukája, féltő gondoskodása mellett. Igazi kistapír természetét, mi sem bizonyítja jobban, hogy a mama mellett ő is azonnal megmártózott a nagymedencében. A tapírok nagyon jó úszók, ha menekülni kényszerülnek, szívesen bújnak el a víz alatt. Chili is nagyokat lubickolt a reggeli melegben. Neki még minden újdonság, mamája Mandula terelgetése mellett fedezi fel a világot, ezért csak apránként, és óvatosan barátkozik a látogatók tömegével. Anyatejet fogyaszt, ezért még nem szabad etetni a zoo csemegével.

Csilla, a kis dromedár etetésében kezdettől segítenek a gondozók is, cumival táplálják a kicsit. Ő is a kifutóban látható a mamájával. Igazi lány, csokibarna szín, nyakig érő, hosszú lábak és hatalmas szempillák. Tündéri látványt nyújt, ahogy vékony lábain, igyekszik lépést tartani a többiekkel. A dromedároknak egy púpja van, ebben, zsír formájában raktározzák el a tápanyagot és a folyadékot. Ezért, akár egy hónapig is kibírják evés és ivás nélkül. Ha vízhez juthatnak, egyszerre 120 litert is felhörpinthetnek.

 

Forrás: zoogyor

 

Fotó: zoogyor

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1914125639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása