HULLAJÓ GYŐRI KÖZÉPISKOLÁK! Újabb 2019-es középiskolai rangsor, ahol a tíz legjobb közül kettő győri
2018. október 21. írta: BoldiG

HULLAJÓ GYŐRI KÖZÉPISKOLÁK! Újabb 2019-es középiskolai rangsor, ahol a tíz legjobb közül kettő győri

kazinczy-kazinczy-gyor-hu.JPG

A vidéki gimnáziumok közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium vezeti a HVG 2019-es középiskolai rangsorát.

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

Ahogy az előző években, úgy az idén is három fő szempont alapján áll össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2017-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

A HVG 2019-es középiskolai rangsorának legjobb eredményt elérő vidéki gimnáziuma a veszprémi Lovassy László Gimnázium, amely az összesített rangsor nyolcadik helyén szerepel – a gimnázium a felsőoktatásba bejutott diákok átlagos pontszáma alapján összeállított alrangsorban az első helyet szerezte meg, a végzősök ugyanis átlagosan 447 pontot gyűjtöttek az egyetemi-főiskolai felvételin.

A kiadvány készítői leírták, hogy

„Tudatában vagyunk annak, hogy az iskolák munkája ennél sokkal komplexebb, és eredményességük számos más – gyakran nehezebben mérhető – tényezőben is megmutatkozik. Ezért a megítélésüknél a rangsorbeli helyezések mellett a szülőknek és a diákoknak a középiskolákról rendelkezésre álló további információkat is javaslunk figyelembe venni, mint ahogy a TOP 100 iskola bemutatása során mi is többről szólunk, mint a puszta rangsorokról”

(eduline)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr714313357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása