GYŐR KÉSZEN ÁLL: Elindulhat az Európa Barbár Kulturális Fővárosa címért
2018. december 31. írta: Cseri Pali

GYŐR KÉSZEN ÁLL: Elindulhat az Európa Barbár Kulturális Fővárosa címért

arabona_1.jpg

Nem sikerült elnyernie Győrnek az Európa Kulturális Fővárosa címet, lehet, hogy nem véletlenül nem adták oda egy olyan településnek, amelynek vezetői ennyire nem tisztelik a történelmi hagyományokat.

Sajnálatos módon a győri városvezetés nem szereti  a város múltját,  ellenben valamiért szereti eltüntetni az emlékeit.  Egyszerűbb néhány homlokzatot kimázolni, eléje vurstlit építeni, mint a legszebb reneszánsz udvart nem konyhai mellékterületként használni ott a Széchenyi téren.

Pedig Győr igazán büszke lehet a múltjára de, épített emlékek hiányában sem történelem, sem a régi korok hangulata nem idézhető fel.arabona2.jpgEzért lehet nagyon sajnálni a Császár bástya fellelt falait a Czuczor utcában. Mi lehetne más a sorsuk, mint, hogy “betontemető” lesz belőle pontosan úgy, akár a Duna bástya esetében. Mert a politika nem érti, ezért nem szereti a reneszánsz művészetet és a felvilágosodást.

arabona3.jpgGondoljunk csak  Szent II. János Pál térre: a  Pápa szobra am kinn áll a „semmi közepén,” a  Császár bástya falai pedig betemetésre várnak. Így a kezdődhet a nagy kammu, az igaz és teremtő gondolatok pedig ellovagolhatnak a francba.

Micsoda cinizmus és dilettantizmus: a Pápa nem kapta meg szobrát a róla elnevezett téren. Egyébként is  van már róla Győrben szobor, igaz máshol, de a lényeg, hogy van, gondolhatták bizonyos urak. Gyorsan, gyorsan  betemetni a romokat nehogy valaki rájöjjön, hogy bizony a városvédőknek volt igazuk.

Forrás: arabona

Fotó: arabona-városvédő

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7914524986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása