A GYŐRI KÖRZETI ORVOS HALÁLRA ÍTÉLTE: Szerencsére akadt doktor, aki megmentette az életét
2019. január 28. írta: Cseri Pali

A GYŐRI KÖRZETI ORVOS HALÁLRA ÍTÉLTE: Szerencsére akadt doktor, aki megmentette az életét

halal.jpg

Az egészségügy nagyon rossz állapotban van, ennek következménye lehet, hogy gyakran besokallnak az orvosok és nem úgy látják el a munkájukat, ahogy kellene. Egy kedves olvasónk levelét, legalábbis annak lényegi részeit, szeretnénk megosztani önökkel a témában.

A 84 éves hölgy hosszú évekig élte a nyugdíjasok békés életét. Ilyen-olyan bajaival persze felkereste a körzeti orvosát, aki rendre felírta a szükséges gyógyszereket. Egy idő után a doktornő elég fura szokásokat vett fel: rendre leteremtette, fegyelmezte betegeit. Ha valakinek gyógyszerre volt szüksége, annak egyszer el kellett menni a rendelésre, majd 3-4 nap múlva ismét, csak azért, hogy megkapja a recepteket. A "Szörnyella De Frász habitusú" doki betegei csak azért nem fogytak el mind, mert kollégái erősen túlterheltek, és így nem tudták átvenni a körzeten kívüli betegeket.

A levélíró aztán egyre gyakrabban érezte, hogy fullad, szorít a szíve stb. A doktornő be is utalta a kardiológiára tavaly novemberben. Alig 4 hónap múlva, februárra kapott időpontot. ( Ne feledjük, most január van!). De az idős hölgy elég talpraesett, így fogta magát és a téti kardiológiára ment, ahol szinte azonnal fogadták. A leletekkel ismét felkereste a körzeti orvost, akinek el sem olvasta a vizsgálati anyagot! Sőt, láthatóan sértődött volt, hogy páciense megzavarta nyugalmát.

Levélírónk egy hét múlva újra próbálkozott. Elindult a Liezen-Mayer utcai rendelő felé, de rosszul lett. Egy ismeretlen hölgy volt az, aki végül gépkocsijával a rendelőig vitte. Ekkor a doktornő végre méltóztatott belenézni a papírokba, majd egy gyors kontrollt követően azonnal hívta a mentőt. A 84 éves néni hirtelenjében a győri kórház kardiológiai részlegén, annak is intenzív osztályán találta magát.  A sebtében elvégzett katéteres beavatkozás azonban nem sikerült. A műtétet végző szívsebész azonban nem adta fel! Egy budapesti barátjához, a Semmelweis Klinika specialistájához küldte betegét.

Azért minden most sem ment flottul. Az életveszélyes állapotban lévő (mint kiderült, infarktusa volt a néninek) beteget szállító mentő 2 órás késéssel indult el Budapestre a hóviharban. Majd Tatabányán műszaki hiba miatt egy másik mentőbe tették át, amely persze lekéste a 10 órás műtéti időpontot.

De! A műtétet a specialista aznap délután elvégezte és megmentette levélírónk életét.

A folytatást, a visszaszállítást Győrbe, majd a soproni szanatóriumi lábadozás heteit már nem részletezzük.

A lényeg: Valószínűleg a felelőtlen, betegeit többször leteremtő körzeti orvos miatt majdnem meghalt valaki. Aztán az utolsó pillanatban nagyszerű ismeretlenek, orvosok, mentősök megtettek mindent, ami elvárható , és azon túl is!

 

A fotó illusztráció

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7714593096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása