AZ AUDI LÁTSZÓLAG ENGEDETT A BÉRTÁRGYALÁSON: Megállapodás még sincs, a szakszervezet szerint "trükköznek" a vezetők
2019. január 29. írta: Cseri Pali

AZ AUDI LÁTSZÓLAG ENGEDETT A BÉRTÁRGYALÁSON: Megállapodás még sincs, a szakszervezet szerint "trükköznek" a vezetők

audisztarjkrtl.jpg

Részben megadná az Audi a sztrájkoló dolgozók követeléseit, de még mindig hatalmas a szakadék a cég ajánlata és a dolgozók követelései között. A szakszervezet üdvözli, hogy legalább már az ajánlat szerkezetét illetően egy lapon vannak. A cég azt mondja egy kezdő munkavállaló akár 50 százalékos béremelkedésre számíthat két év alatt, igaz, ebben a már bevezetett emelések és pluszjuttatások is benne vannak.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet bértárgyaló delegációja a mai napon négy tárgyalási fordulón vett részt a munkáltatói oldallal. A tárgyalások nem vezettek megállapodáshoz, tovább folytatódik a sztrájk! Ma délután többször is tárgyalóasztalhoz ültek a felek, ahol a munkáltató egy, a szakszervezet delegációja pedig két újabb ajánlatot tett le a másik fél elé. A munkáltatói ajánlat a következő volt:  18%-os, de minimum 75.000 Ft-os alapbéremelés 2019. január elsejétől Ennek fejében a VBK keretének csökkentése 300.000 Ft-ra Minden munkavállaló számára minden hónapban legalább egy szabad hétvége. A bérmegállapodás 2019. 01. 01-től 15 hónapon át érvényes. De vigyázzunk és figyeljünk oda, olvassunk a sorok között!-írja a szakszervezet. A munkáltató a tárgyalás során ajánlatában igaz látszólag felemelte az alapbér mértékét 18%-ra és minimum 75000 Ft-ra, de ennek súlyos ára lenne! Tulajdonképpen ez egy gazdasági „csiki-csuki” a számokkal, hiszen, ha figyelmesen megnézzük, akkor az emelendő alapbér miatt a béren kívüli juttatás gyakorlatilag megfeleződött és az így „felszabadult” összeg valamint a lojalitás bónusz jelenlegi értékeken hagyása adja ki ezt az összeget. Nem mehetünk el a mellet sem, hogy a 15 hónapos érvényességi idő is azt eredményezi, hogy „szebb” és „csalogatóbb” számokat lehet a munkatársaknak belebegtetni. A munkatársainkat nem szabad ennyire lebecsülni, mi tudjuk, hogy ők is számolnak és átlátnak a szitán! Az AHFSZ ezzel szemben viszont két ajánlatot is letett a munkáltató elé a mai tárgyalásokon, ahol az egyikben markáns elmozdulást tett az eredeti követeléséhez képest.

Fontos megjegyezni, hogy az AHFSZ mindkét ajánlata 2019.01.29. éjfélkor érvényét vesztette és így a Sztrájkbizottság eredeti követelése lépett újra életbe.

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8214596812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása