ZUHANÓ REPÜLÉSBEN A KORMÁNYKÖZELI KISALFÖLD! Tavaly ismét 11%-kal csökken iránta az érdeklődés
2019. február 12. írta: BoldiG

ZUHANÓ REPÜLÉSBEN A KORMÁNYKÖZELI KISALFÖLD! Tavaly ismét 11%-kal csökken iránta az érdeklődés

kisalfold_atalakitva.jpg

Hiába kerültek közvetlen kormányzati befolyás alá, a trend egyértelmű.

Sokaknak tűnnek őskövületnek ezek a sajtótermékek, összességében még mindig nagyon sok embert érnek el, olyanokat is, akiket máshogy nehéz megszólítani.

Ebből a szempontból teljesen érthető, hogy a hatalmi és kommunikációs technikákban meglehetősen gátlástalan kormánypárt igényt tart rájuk és közvetve vagy közvetlenül biztosítja a biztos pénzügyi hátterüket is.

Az utóbbi időszak leglátványosabb fejleménye, hogy gyakorlatilag az összes Fidesz-média egyetlen fedőszervezet, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került.

Méghozzá úgy, hogy a korábbi tulajdonosok és kulcsemberek (Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Ómolnár Milós, Schmidt Mária és a többiek) egyszerűen odaajándékozták saját kisebb-nagyobb médiabirodalmukat.

Így kerültek egyetlen ernyő alá a fent említett napilapok is.

A minőség megítélése szubjektív ugyan, de a számok önmagukért beszélnek.

A közelmúltban jelent meg ugyanis a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MATESZ) év végi gyorsjelentése. Ebből kiderül, hogy a megyei napilapok továbbra is lejtmenetben vannak, a példányszámok átlagban 10 százalék körül csökkent az elmúlt évben. De vannak olyanok, ahol ez a szám a duplája körül mozog - amelyet a nyugat.hu szemlézett.

Hogy mennyi ebből a politika, azaz az olyan olvasók, akik tiltakozásként nem veszik a lapot, és mennyi belőle a nyomtatott piac megállíthatatlan zsugorodása, azt lehetetlen megmondani. (A mi adatainkba belevettük a digitálisan értékesített példányokat is.)

Ami szűkebb környezetünket illeti: a Kisalföld hozta az átlagot, ugyanis 11%-kal csökkent az olvasó tábora.



Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2914622720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása