GYŐRI HÍRADÓ: Javult a parkolási helyzet a belvárosban
2019. március 02. írta: Cseri Pali

GYŐRI HÍRADÓ: Javult a parkolási helyzet a belvárosban

busz-gyor-veteran2016bol-kisalfold-hu_1.jpg

Lezárult a projekt, amelynek keretében 205 férőhelyes parkolóház épült a Teleki utca – Árpád út csomópontjában, miközben bővült a kerékpáros hálózat a városközpontban. Az Európai Unió támogatásával megvalósult programcsomagban a belvárosi zárt gyalogos zónát is bővítették.

A Jókai utcai, a Révai utcai és a Dunakapu téri létesítmény után egy újabb helyszínen sikerült tehát biztosítani a zárt parkolási lehetőséget a központban, ami már a nyitás óta nagy népszerűségnek örvend.

A parkolóház 205 férőhelyéből ötöt mozgáskorlátozottak számára tartanak fenn, az autósok pince plusz öt szinten tudnak megállni. Az épület környékén a közlekedés is átalakult, a forgalom megfelelő elvezetése érdekében átépítették a Teleki utca – Árpád út csomópontot. A használatot foglaltság jelző rendszer segíti, az alsó szinten elektromos autók töltését szolgáló egységet is terveztek. Az épület emellett helyet biztosít a Győri Balett új próbatermének, melynek kialakítási költségeit az önkormányzat önerőből finanszírozza, és amelyet áprilisban avatnak majd fel.

A parkolóház közvetlen szomszédságába GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző állomást is telepítettek dokkolóval, ezzel lehetővé tették a közlekedési mód váltását a gépkocsival a Belvárosba érkezők számára. A parkolóház mellett fedett kerékpártárolót is kialakítottak, így a belvárosba kerékpárral érkezők, de a sétálóutcákba útjukat gyalogosan folytatók is biztonságban tudhatják járműveiket. Ezen felül kialakították azokat a még hiányzó kerékpáros hálózati elemeket, kerékpáros nyomokat és kerékpársávokat, kerékpáros csomóponti átalakításokat, amelyek a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedést szolgálják a Belvárosban, fejlesztve a mindennapi közlekedés és a kerékpáros turizmus lehetőségeit egyaránt.

A projekt során megvalósult az Aradi vértanúk úti, Virágpiaci (közösségi közlekedési), valamint a Baross Gábor utcai megfelelő fizikai zárások kialakítása (az Árpád úttól az Arany János utcáig) is, így itt a gyalogos és kerékpáros forgalom is nagyobb biztonsággal zajlik mostantól.

 (győr)

A fotó csupán illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1514663859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása