MESE GYŐRI HABBAL: Amikor Adyváros közepére egy 40 méteres Haza Első Embere- szobor kerül
2019. március 12. írta: Cseri Pali

MESE GYŐRI HABBAL: Amikor Adyváros közepére egy 40 méteres Haza Első Embere- szobor kerül

nagyszobor.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer, vagy kétszer egy Győr nevű város, ami nem azonos az általunk ismert Győrrel, ez egy másik volt ám.

A helyi politikusok gondoltak egy nagyot, akkorát, mint Mészáros Lőrinc legendás vagyona, és egy hatalmas szobrot építettek Adyváros közepén.  

A szobor ötletadója és kibrusztolója, a város parkolóátadásipari celebje, Soká Tinó Dar képviselő volt, aki elkészültekor őszintén megkönnyezte a szobrot.

Úgy érezte, hogy ha már nekünk, győrieknek kitalálta legújabb meglepetését akkor mesél róla, megoszt néhány magvas gondolatot.

Tudniuk kell róla azoknak, akik nem ismernék, hogy a kiváló ízléssel és kiemelkedő intellektussal bíró városatya eddigi eredményei magukért beszélnek: A "Ruszki - tóra" telepített bádog vízköpő, vagy az ugyancsak a tó partjára helyezett "hibajavító" színekben pompázó "Adyváros" felirat mellett köztéri szobrokban is maradandót alkotott.

adyvaros_1.jpg

Természetesen a fentiekre tekintettel gondolta alapozottnak azt a kérését, amikor egy szűk költségvetéssel bíró, ám de frappáns megvalósításra gondolva, előállt fenti ötletével, amelynek alig 2 milliárdos költségét természetesen örömmel szavazta meg minden városatya. Ez nyilvánvalóan már nem csupán Adyváros, de minden győri öröme lesz! Hej, de nagy vót az egyetértés.

A terv szerint egy 4 méter magas szobor készül, a vezér alakját márványból és bronzból formázza meg az alkotó. Míg az álló vezér alak kalapban szemléli a világot és közben szotyolát köpköd, addig az előtte térdelő, reményei szerint, győri polgármester (egyedül itt számít kisebb vitára a többi képviselő részéről) kézcsókkal tiszteleg.

adyvarosivizkopo_gyorplusz-hu.jpg

De ami a furfang az egészben! A szobor a Duna medrében a városi szakasz teljes hosszában megépített sínen fog mozogni és előre kiszámíthatatlan helyeken és időpontokban fog kiemelkedni a habok közül, ezzel is meglepetést és örömet okozva a győrieknek és az erre bóklászó turistáknak.

A szobrot várhatóan júliusban fogja felavatni a Haza Első Embere.

Aki nem hiszi, járjon utána. Vagy előtte. Vagy mögötte.

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9014684680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása