HÉTVÉGI GYŐRI ROHAM AZ EPREKÉRT! Te is magad szeded?
2019. június 09. írta: BoldiG

HÉTVÉGI GYŐRI ROHAM AZ EPREKÉRT! Te is magad szeded?

eper.jpg

Győrben hagyomány, hogy május végén - június elején a város körüli eperföldeken megjelennek a városlakók, hogy epret szedjenek egy kis nasira, vagy akár komolyabb mennyiséget hosszabb távra is.

Idén is több helyen ( Abda, Koroncó felé vezető úton, Vámosszabadi irányában) vannak eperföldek, amelyeken a győriek is maguk gyűjthetik be a csemegét.

Sajnos ebben az évben a májusi, kitartó esőzések miatt már-már úgy tűnt, hogy az eperről lemondhatunk. Szerencsénkre június első napjai meghoztá a napsütést és ha kissé megkésve is, de megindult az eper érése. Nem is lassan, hiszen a talajban bőven volt esővíz, így volt miből fejlődnie a termésnek.

Az is látható, hogy a megkésett szezonkezdés miatt várhatóan hamar lecseng a szezon. A roham is megindult. A három napos hosszú hétvége igencsak alkalmas arra, hogy hosszabb időt rááldozva látogassunk ki a táblákra és nagyobb mennyiséget szedjünk az eperből.

Ennek csak a gyümölcs érése szabhat gátat, kérdéses tud-e olyan gyorsan érni, amekkora kereslet lesz.

És még egy fontos infó: A földeken 500-550 Ft/kg árat kell fizetnünk a magunk szedett eper után. Néhány út menti árusnál a gyümölcs 990 Ft/ kg áron kapható. A piacon, boltokban ennél magasabb árra számíthatunk.

Ha nem akarnak nagyobb mennyiséget szedni, csak egy kis csemegére vágynak, úgy figyelembe véve a szedésre fordított időt és az üzemanyag árát, bizony megfontolandó a 990 Ft-os ár. Főleg, hogy ezek az árusok jellemzően szebb szebb gyümölcsöt kínálnak, mint amit a földeken magunk szüretelhetünk.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6514885832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása