GYŐR A SZEMÉT VAGY A SZEMÉT SZEMETELŐK VÁROSA? Szedjük már össze magunkat
2019. június 18. írta: Cseri Pali

GYŐR A SZEMÉT VAGY A SZEMÉT SZEMETELŐK VÁROSA? Szedjük már össze magunkat

szemet_2.jpg

A szemétkérdés elég fontos téma, lépten-nyomon előkerül, és főleg a polgárok mentalitása miatt,sajnos. Amikor teledobáljuk szeméttel a saját városunkat, lakókörnyezetünket, mintha az ember oda szarna, ahol eszik, hogy kicsit vulgáris legyek. Aki megütközik rajta: ha lehet állandóan szemetelni, lehet vulgárisnak is lenni, bizonyos keretek között persze. Az egész problémafelvetésre reagál egy hozzánk érkezett levél. Elolvasni kötelező!

“Környezettudatos, tisztaságszerető emberként a saját környezetemben mindig összeszedem a szemetet” – ezt sajnos viszonylag sűrűn kell megtennem"-írja egy kedves olvasónk, Noémi.

Majd így folytatja: “Ma reggel túlcsordult bennem a tettvágy – némi inspiráció hatására - hogy további területeket szabadítsak meg a hulladéktól. Választásom egy elhanyagoltabb területre esett a város határában. A Régi Szentiváni út az egyik lehetőség az Ipari parkba igyekvők számára, valamint a győrszentiváni lakosok is sok esetben ezt az utat választják a városba jutáshoz. A Tatai úti elágazást követő kanyartól a lakott település végét jelző tábláig terjedő szakasz mindkét oldalán tevékenykedtem.

Annak ellenére, hogy két nappal korábban az út mellett a füvet lenyírták, megdöbbenve tapasztaltam, hogy e művelet előtt a szemetet nem szedték fel, azt lényegében ledarálták, megnehezítve ezzel a dolgom. (Halkan kérdezem az illetékeseket, ez bevett eljárás? Ezt így kell csinálni?)

Másfél óra alatt sikerült megtöltenem 4, azaz négy szatyrot. A tartalomból: az erre járók fogyasztási szokásai a hátrahagyott csomagolások alapján könnyen felmérhetők (pontos statisztikával nem reklámoznám egyik gyártót sem). Szeretik a sört, az energiaitalt, a kólát és egy ismert gyorsétterem termékeit – ilyen sorrendben. És dohányoznak. Rengeteget füstölnek, a csikkek mennyisége egyszerűen megdöbbentő még egy ilyen nem túl hosszú szakaszon is. De amitől leginkább kikerekedett a szemem, az az „I love Hungary” feliratos eldobható – és el is dobott - kávéspohár… Annyira szeretjük az országot, hogy teledobáljuk szeméttel!? Világosítson fel valaki, mert nem értem a logikát. Miért olyan nehéz a legközelebbi szemetesig elvinni azt, ami oda való?

Ez a négy szatyornyi szemét most jó helyre – a szelektív hulladékgyűjtők egyikébe került, természetesen szétválogatva. Ahogy eredetileg kellett volna.”

Szóval, van min gondolkozni Győrben is.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2914899746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása