PÉNZ, PÉNZ ÉS PÉNZ: Az Apor iskola-ügy mozgatórugói, avagy Veres András miért csicskáztat
2019. július 10. írta: Rát Mátyás

PÉNZ, PÉNZ ÉS PÉNZ: Az Apor iskola-ügy mozgatórugói, avagy Veres András miért csicskáztat

gyo_raportu_ntete_s1.jpgAz igaz ember a hitből él. Ezt írta Pál Apostol a rómaiaknak, ez indította el a reformációt, és ezt jelenti a 10. parancsolat. Ne kívánd azt, mi felebarátodé.

Ady hajnalba sóhajtotta, hogy “Mennyi minden van... És mind a másé”. Ez a kívánkozás, a másé után való vágyódás sötét erő, ami gyötör, kínoz és boldogtalanná tesz. Nem csak minket, hanem sóvárgásunk által másokat is.

Amit Benkovich atya felépített, azt a szeret alapozta meg. Egy ember célokkal, telve hittel és jósággal elkezdett valamit. A személyes példa mindig erősebb, bármilyen szónál, és ebben Ferenc atya nem szűkölködött. Maga lapátolta a sódert, malteres ruhában irányította a híveit, és válla rándításával igazította meg a cementeszsákot a hátán, maga hordta a téglát az iskola falaiba. Igazi pásztora nyájának. Nem magának építette, egy közösséget álmodott, nekik és értük dolgozott és dolgozik a mai napig. Minden döntésével.

Az Apor Vilmos Iskolaközponttal kapcsolatban a korábbi igazgató megbízásának lejárta után kialakult helyzetben elfogadom Veres András megyéspüspök egyházkormányzati intézkedésének a törvényességét, és nem vonom kétségbe a megyéspüspök jó szándékát a döntéssel kapcsolatban.

A továbbiakban elhatárolom magam a döntéssel szembeni ellentétes megnyilatkozásoktól.

Minden további szervezkedést szükségtelennek és az Egyház egysége elleni megnyilvánulásnak tartok.

Kérem, hogy a továbbiakban minden érintett működjön együtt az új igazgatóval.” - Benkovich Ferenc plébános, püspöki biztos nyilatkozata a kialakult helyzettel kapcsolatban.

A fenti nyilatkozattal kapcsolatban az embernek egy örök klasszikus jut eszébe: “Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet.

Az iskolaigazgató leváltása mögött ingatlanvitát (a püspökség az Apor iskola tulajdonjogát kéri az alapítványtól), és az új püspök saját terveinek (főtemplomi rendszer kialakítása) megvalósítására való törekvését sejtik. Ebben a tervben az Apor csak egy részlet, amelynek a helyére kell kerülnie. Nem lepődnénk meg, ha ez a történet további fordulatokat hozna még.

Mi csak azt kérjük a felektől, hogy ne feledjék, hogy az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van!

kép forrása: valaszonline.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4414936802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása