BELETALPALT A GYŐRI ISKOLÁSOKBA A FIDESZ - elfogadták a közoktatási törvény módosítását
2019. július 12. írta: Rát Mátyás

BELETALPALT A GYŐRI ISKOLÁSOKBA A FIDESZ - elfogadták a közoktatási törvény módosítását

oktattorv.jpgA Fidesz átnyomta ma a közoktatási törvény módosítását, civil szervezetek Áder Jánoshoz fordulnak, hogy ne írja alá.

Az Apor ügy kapcsán már említettük, hogy mit tervez a kormány a közoktatási törvény módosításával, most részleteiben foglalkozunk azzal, hogy mi vár ránk a NER oktatási rendszerében ezután:

- Az iskolaigazgatók választásába ezután sem a szülők, sem a diákok nem szólhatnak bele, szűkülnek a tanári kar lehetőségei is.

- Ezután kötelező lesz az osztályozás, az egyéb iskolai értékelési módszerek háttérbe szorulnak.

- A magániskolák tanrendjét az állami iskolákéhoz igazítják, csökkentve ezzel a magániskolák lényegét adó tanrendi eltéréseket.

- A magántanulói státusz megadásáról ezután nem az igazgató dönt, hanem az államapparátus.

- Az iskolaérettség mától iskolakezdési kötelezettség. A döntésbe nem szólhat bele érdemben sem a szülő, sem az óvónő, vagy a tanár, azt majd a kormányhivatal eldönti helyettük.

- Kötelező lesz óvodába adni a gyerekeket.

E törvénymódosítás hatályba lépésével sokak szerint elvész a tanszabadság, megszűnik a magántanulói jogviszony, veszélybe kerülnek az alternatív intézmények, a tanulócsoportok. Sok olyan gyermek kényszerülhet iskolába és óvodába, akik valamilyen tanulási nehézséggel, lassabb fejlődéssel küzdenek. Ez pedig nem csak a gyerekek, de a tanárok számára is további megterhelést jelent.

A törvénymódosítást nem előzte meg szakmai egyeztetés; miközben a módosítások gyermekek, tanárok, szülők millióit érintik. A törvénymódosítás ellen több mint 40 civil szervezet és a teljes ellenzék tiltakozott.

A jó oktatás alapja a bizalom légköre, ez a törvénymódosítás pedig épp ezt a bizalmat rombolja tovább. Számos civil szervezet tiltakozik a törvénymódosítás ellen, de ismerjük jól a NER-t, erőből úgyis mindent lenyomnak.

via 168ora.hu

kép: MTI

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6414942368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása