FORRNAK AZ INDULATOK A GYŐRI APOR VILMOSBAN! A szülők képviselői is meghátráltak
2019. július 12. írta: BoldiG

FORRNAK AZ INDULATOK A GYŐRI APOR VILMOSBAN! A szülők képviselői is meghátráltak

aporvilmos-gyor-gyorikonyvtar-hu.jpg

Folytatódott a győri Apor Vilmos Iskolaközpont és Veres András megyéspüspök között diskurzus, most már személyesen.

Tegnap délelőtt az iskola szülőit képviselők közössége találkozott a győri püspökkel, amelyről a szülői munkaközösség képviselői egy nyilatkozatot adtak ki. Kicsit hasonlít az eset Benkovich atyáéra, ugyanis a négy tagú delegáció hasonlóan sajátságos nyilatkozatot bocsátott ki.

Ugyan számottevő eredményt nem értek el, az új igazgatót a püspök nem mutatta be, hiába kérték ezt korábban a szülők. Ugyan megígérte Veres, hogy "időben" sor fog erre kerülni, persze szegény ember, aki még ígérni sem tud.

Az érdekesség inkább, hogy a szülőket képviselők közleménye az alábbi mondattal zárul: 

"A jelen üggyel kapcsolatban az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Szülői Munkaközössége minden további tevékenységet befejez."

A rövid leírás még egy fontos részletre rávilágít, ugyanis Veres András véleménye szerint "a kialakult helyzetben az Egyház és szeretett Iskolánk méltósága sérült".

Azért van bőr a képén, na!

Mit szóltak ehhez az Aporosak illetve a közvélemény?

A szülői munkaközösség közleménye alatt rengetegen kommenteltek, ezek közül néhány hozzászólást idézünk:

 

Ez az Egyház megérdemli a sorsát, megérdemli ha kiürülnek a templomai, mert hagyja, hogy ilyen püspökei "munkálkodjanak"!

--------------

Egy fontos kérdésem azért volna hozzátok. Mi történik akkor, ha nem tartja be az ígéretét és ősszel mégis lesznek még személyi változások az iskolában? Ja és még egy: azt a kérdést megválaszolta, hogy miért is váltotta le az igazgatót?

-------------

Mi a különbség a lapos elem és Veres püspök között? A lapos elemnek van pozitív oldala. Ennyi.

------------

Köszönjük, hogy a megjelent delegáció képviselte ügyünket! Azt gondolom, amíg a püspök úr nem tanúsít keresztényekhez méltó értékrendet sem az intézkedéseinél sem a nyilatkozatainál, addig a rá bízott hívőktől se várja! Ahogy a régi közmondás tartja: amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten! Dicsértessék!

-------------

Az Apor már soha nem lesz az ami volt. A mai nappal, egy konok erő beköltöztette a bizalmatlanság, a félelem, és a megosztóan alattomos sunyiság szellemét ! Nagyon szomorú , és szégyenletes , hogy ez megtörzénhetett,!!

-------------

Hol mondta azt Jézus, hogy akármilyen hülyeséget is kér tőletek a felettesetek, hunyászkodjatok meg, szálljatok szembe a saját lelkiismeretetetekkel, csak az a lényeg, hogy engedelmeskedjetek? Ha arra kérne a püspök, hogy induljatok szent csatába és öldököljetek, akkor is az engedelmesség a legfőbb erény? Jézusnak két fő tanítása van: 1. Szeressétek egymást! 2. Ne féljetek! 

Éljetek Jézus tanítása szerint, ne Pál tanítása szerint.

----------

Köszönjük a munkátokat! Minden ami elindult, ami létrejöhetett ez alatt a pár nap alatt Nektek, Nekünk, akik összefogtunk, köszönhető! Minden, ami csalódást, sérülést okozott viszont annak az egy embernek, akinek ma is "torvényes" lehetősége lett volna változtatni a döntésén, a sértettség és a hatalomgyakorlás helyett... Amikor gyerekként beléptem az Iskolaközpont kapuján, érzetem, hogy jó helyen vagyok, az ott töltött éveim alatt kaptam valamit, amit magammal hoztam a felnőtt éveimre, és önkéntelenül is elültettem a gyerekeimben. És ez nem csak a hit, és a szellem, a szeretet és a munka becsülete. Ez a pár nap ráébresztett arra, hogy ez mennyivel többet jelent! Ha formálisan nem is értünk el semmit, ez az egész nem volt hiába, mert ezt a lelkületet , közösséget azok a gyerekek továbbviszik, akik szeptemberben már egy új igazgató bácsival kezdik az évet... "Aporos szív, aporos lélek, aporos vagyok amíg élek!" Még egy konzekvencia: "Az Úr az én pásztorom..." (és nem Veres András ...)

---------------

Köszönjük a munkátokat. Ti nem tehettek többet, már ez is nagyon sok volt, tisztelet érte. Azt nem hiszem el, hogy nincs törvényes lehetőség a helyzet visszacsinálásra, mert itt a törvényt úgy tűnik a püspök hozza. Szóval inkább ő nem akarja megváltoztatni a döntését, de ez borítékolható volt. Kiváncsi vagyok milyen katolikus szellemben óhajtja irányítani az iskolát az, aki egy idős papot porig aláz, hogy a többi ténykedéséről ne is szóljunk Isten óvja az iskolánkat, gyermekeinket és minket is. Püspök úr személy szerint nálam olyan lelki válságot okozott, amivel el kell mennem egy paphoz tanácsért, útmutatásért, csakhogy nem merem megtenni itt a megyében, mert nem tudom kit irányít és kit félemlít... Hát csak ennyi rombolást okozott.

--------------

Majd amikor a Veres tart misét,ott kell mindnyájunknak lenni, a tömegnek van ereje,és hangja! Mi többen vagyunk ! Fel kell venni a harcot ellene,mert ha most meghátrálunk, akkor ez a fazon kiskirályként azt fog csinálni, amit akar. Lesznek zsarolások,megfélemlítések,k megtorlások. Ilyen légkôrben nem hiszem,hogy a tantestûlet ugyan úgy fog tudni az elhivatottságuknak megfelelően helytállni. 

Ahogy Ferenc atyát térdre kényszerítette,aláirattatot vele olyat,amit csak egy zsarnok tesz a leigázott-tal.

Ha van kedve mélyebben megismerni a véleményeket, ezen a linken megtalálja.

(via Szemlélek)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4814940350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása