ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOKAT HOZ A LIDL A GYŐRI ÜZLETEIBE
2019. július 13. írta: Rát Mátyás

ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOKAT HOZ A LIDL A GYŐRI ÜZLETEIBE

lidltolto.jpgA Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. többszáz új töltőpont üzembe helyezését tervezi magyarországi üzleteiben.                       

Százhat magyarországi helyszínen összesen 190 elektromosautó-töltő berendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH)

Az ausztriai Swarco Public 7 típusú 22 kW-os AC töltőberendezésekből kettőt telepítenek minden áruházukhoz, így a négy győrihez is.

Igaz, a piaci igény egyelőre jóval kisebb annál, mint amekkora kielégítésére a társaság felkészült, ám a szabályozás arra kötelezi a kiskereskedelmi hálózatokat, hogy adott határidőre adott számú töltőt telepítsenek a parkolóikban.

A kötelezettség teljesítésének ütemezése, és a berendezések elvárt száma attól függ, hogy mekkora lélekszámú településen működik az adott üzlet vagy áruház, továbbá, hogy mekkora a területe. A Lidl engedélyében parkolónként egy vagy két töltő szerepel.

A jogszabályban szereplő határidőkből egyébként kettő már lejárt: január 1-jéig minden 1500 négyzetméteresnél nagyobb áruház parkolójában meg kellett jelennie két berendezésnek száz férőhelyenként, illetve ugyanennyinek minden olyan üzlet parkolójában, amely 50 ezer lakosúnál nagyobb településen működik.

Forrás: vilaggazdasag.hu

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2814945120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása