NAGY GYŐRI RÁDIÓS KAVARÁS: Nem baj, hogy illegális hálózatba kapcsolódott a Rádió 1
2019. szeptember 06. írta: Smitt Róbert Író

NAGY GYŐRI RÁDIÓS KAVARÁS: Nem baj, hogy illegális hálózatba kapcsolódott a Rádió 1

radio1.jpg

Szemet hunynak a Rádió 1 győri illegális hálózatba kapcsolódása felett

A Médiatanács a jelek szerint szemet huny afölött, hogy a Rádió 1 központi adásával médiatanácsi engedély hiányában kapcsolódott hálózatba a győri Lajta Rádió

A Médiatanács ülésének egyik érdekessége, hogy azon megtárgyalták azt a problémát, amiről a Media1 korábban beszámolt, vagyis hogy Győrben egy olyan frekvencián szólt a Rádió 1 a Lajta Rádió Kft. közreműködésével, ahol egyébként jogszerűen erre már nem lett volna mód, hiszen a Médiatanács még július 23-án született határozata szerint a médiaszolgáltató korábban azt kezdeményezte, hogy hadd kapcsolódjon ki a Rádió 1 hálózatból, a testület pedig ennek megfelelően hozott határozatot arról, hogy augusztus 22-tól helyi adást kell készíteni a nap 24 órában.

A médiaszolgáltató a Médiatanács döntésének nem tett eleget, nem sugárzott helyi adást, és a frekvencián a Rádió 1 központi adása szólt. A Médiatanácshoz panaszbeadvány is érkezett a jogszerűtlen hálózatba kapcsolódás és a helyi adás hiánya miatt. A Médiatanács azonban most láthatóan elrendezte a jogsértő állapot ügyét azzal, hogy kiadott közleménye szerint a médiaszolgáltató a hálózati kikapcsolódásra irányuló kérelmét visszavonta, valamint a felek megállapodnak, hogy nem léptetik hatályba a korábbi szerződésmódosítást. Így továbbra is a Győr 103,1 MHz kapcsolódik hálózatba a Budapest 96,4 MHz – Rádió 1-gyel.

Bírságolásról, egyéb szankcióról a közlemény a benyújtott panaszbeadvány ellenére nem ejt szót, vagyis úgy tűnik, a Médiatanács valamiért a Rádió 1 esetében nem tartja fontosnak betartani a Médiatörvényt, ami miatt más hasonló esetekben médiaszolgáltatókat korábban megbírságolt, sőt volt, akinek a frekvenciájától is búcsúznia kellett illegális hálózatba kapcsolódás miatt.

Marad néma egyelőre a győri 96,4 MHz

A tájékoztatásból kiderül az is, hogy Rádió 1 műszaki igazgatójának tulajdonába került Fehérvár Rádió Kft. mégsem fogja használni a Győr 96,4 MHz frekvenciát, amit pályázati úton nyert el, és ahol augusztus 23. óta köteles lett volna sugározni a Rádió 1-et hálózatba kapcsolódva, de ennek nem tett eleget.

Arra a kérdésre az NMHH egyébként egyelőre nem reagált, hogy mi lesz most a kihasználatlanul maradt frekvenciával, illetve a kft.-t sújtják-e retorzióval, amiért azon nem nyújtott médiaszolgáltatást, holott a pályázati eljárás során ezt vállalta.

(média1)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7215045352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása