FÉLŐRÜLTET VÁDOLNAK TERRORCSELEKMÉNNYEL GYŐRBEN! Szomszédját és az ügyészséget is fenyegette 
2019. szeptember 12. írta: BoldiG

FÉLŐRÜLTET VÁDOLNAK TERRORCSELEKMÉNNYEL GYŐRBEN! Szomszédját és az ügyészséget is fenyegette 

molotov-koktel.jpg

A Győrhöz közeli településről származó férfi az egyik szomszédja elleni büntetőeljárást próbálta a hatóságoktól kikényszeríteni azzal, hogy hivatalos beadványaiban a feljelentett édesanyjának megölését helyezte kilátásba arra az esetre, ha az általa kezdeményezett ügy nem folytatódik.

A férfi és a szomszédos család közötti haragos viszony még 2010-re nyúlik vissza, amikor ősszel tettlegességig fajult egy vita. A bántalmazás kapcsán az elkövető sértve érezte magát, ezért 2011 nyarán légpuskával meglőtte a szomszédos családfőt, 2015-ben pedig levélben, illetőleg egy napilap olvasói levelében is megfenyegette a meglőtt férfi feleségét. Ezen cselekmények miatt az elkövetőt a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

2018 nyarán az elkövető a 2010. évben megtörtént bántalmazás miatt feljelentést tett, mely feljelentés – elévülés miatt – elutasításra került. Ezt megpanaszolta a férfi két beadványában is, és azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy ha nem kap erkölcsi és anyagi elégtételt, ha nem foglalkoznak az ügyével, a szomszéd férfi feleségét, mint felbujtót megöli. A cselekmény végrehajtásához az eszközeit is ismertette: kés, balta, benzin, gyufa.

A vádlott 2019 februárjában ugyanezen cselekmény kilátásba helyezésével – elégtétel kikényszerítése érdekében – magát a szomszéd asszonyt is megfenyegette egy levélben.

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat. Vele szemben 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

kép: illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3615067768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása