GYŐRBEN A FIDESZ MÁR NAGYÍVBEN TESZ A JOGSZABÁLYOKRA? Mindenáron a akarják a hatalmat
2019. szeptember 21. írta: BoldiG

GYŐRBEN A FIDESZ MÁR NAGYÍVBEN TESZ A JOGSZABÁLYOKRA? Mindenáron a akarják a hatalmat

varoshgyor.jpg

Nemrég számoltunk be egy tegnapi esetről, amikor is egy ellenzéki képviselőnek egész egyszerűen megakadályozták belépését a Helyi Választási Bizottság aktuális ülésére.

Ez már túl megy minden tolerálható határon, amelyről a Glázer Tímea ellenzéki polármesterjelölt asszony és több országgyűlési képviselő adott ki közleményt, amit változtatás nélkül közreadunk:

“A Fidesz már el sem akarja játszani, hogy betartja a jogszabályokat

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a győri helyi választási bizottság legutóbbi ülésére nem engedték be az ellenzéki delegáltakat, miközben döntést hoztak egy kormánypárti jelölt ügyében: a Fidesz ezzel sokadszorra bizonyította be, hogy a választásokra csak kellemetlen színházként tekint, ahol a lehető legkevesebb mozgásteret kell engedni az ellenzéknek.

A győri helyi választási bizottság ülését azért hívták össze, mert az egyik szocialista képviselő beadványban kifogásolta, hogy Borsi Róbert fideszes jelölt egy iskolában kampányolt. A bizottság városházán tartott ülésére ugyanakkor egyszerűen nem engedték be Juhász István ellenzéki delegáltat. Sőt, az sem biztos, hogy tartottak ülést: lehetséges, hogy az ügy tárgyalása nélkül nem marasztalták el a fideszes jelöltet.

Az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a fideszes helyi kiskirályok már arra sem veszik a fáradtságot, hogy legalább a törvényesség látszatát fenntartsák, már el sem akarják játszani, hogy betartják a demokratikus játékszabályokat. Nem megválasztott képviselőnek, hanem uralkodónak tekintik magukat, akik bármit megtehetnek. Ennek fogunk véget vetni október 13-án Győrben, és az ország minden pontján.”

Glázer Tímea / az ellenzék győri polgármester-jelöltje

Varjú László / országgyűlési képviselő, DK

Varga László / országgyűlési képviselő, MSZP

Ungár Péter / országgyűlési képviselő, LMP”

(MTI OS)

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7615157526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása