A GYŐRI NYOMOZÓK HÉTSZÁZMILLIÓS ZSÁKMÁNYA! Az Uniós támogatásokat dézsmálták nagyban
2019. szeptember 28. írta: BoldiG

A GYŐRI NYOMOZÓK HÉTSZÁZMILLIÓS ZSÁKMÁNYA! Az Uniós támogatásokat dézsmálták nagyban

penzeso-ripost-hu.jpeg

Uniós támogatásokkal visszaélő pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV)

A NAV tavaly ugyan már elfogta a több százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított csoport irányítóit, de a kiterjedt hálózat tagjai további vissza nem térítendő pályázati pénzeket próbáltak megszerezni teljesítés nélkül - áll a közleményben.

A győri nyomozók az újabb rajtaütéskor tíz helyszínen végeztek házkutatást, hét embert állítottak elő és mintegy hétszázmillió forint értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket, illetve zároltak ingatlanokat, bankszámlákat és követeléseket.

Az elkövetői kör mindkét esetben fiktív számlák felhasználásával jutott a több százmillió forintos támogatásokhoz. A nyomozás feltárta, hogy a csoport pályázatokhoz kapcsolódó tevékenységet most sem végzett, még a szükséges önerővel sem rendelkezett és a kiutalt támogatási összegeket nem a projektek megvalósítására használta fel - tudatta a NAV.

(via mti)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5315180680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása