ÚJRA HAZUDOTT, DE LEBUKOTT HAJTÓ PÉTER GYŐRI FIDESZES JELÖLT! Borkai csak hallgat emberéről
2019. szeptember 28. írta: BoldiG

ÚJRA HAZUDOTT, DE LEBUKOTT HAJTÓ PÉTER GYŐRI FIDESZES JELÖLT! Borkai csak hallgat emberéről

hajtopeter-borkai-hazugsag.jpg

Ma reggeli cikkében számol be a hvg.hu, hogy jogosulatlanul csalogatják Pepsivel és sörrel a népet a mai győri fideszes rendezvényre

Két nagy cég is a hvg.hu-tól tudta meg, hogy világmárkáit engedély nélkül használják egy olyan győri rendezvény reklámjain, ahol Lagzi Lajcsiékon kívül csak két fideszes lép fel. Egyikük ráadásul maga a szervező, de ez sem derül ki az ingyenes ugrálóvárral családokat csalogató program meghívójából. A fideszes képviselőjelölt, Hajtó Péter szerint ez valójában kulturális rendezvény, a szintén beszédet mondó Borkai Zsolt süketet játszik, a Pepsi és a Tuborg forgalmazója viszont elhatárolódik és jogi lépéseket tervez.

rendezveny-0928-gyorkiskut-01-hvg-hu.jpg

A ma hamarosan kezdődő „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” névre keresztelt rendezvényen a nagyérdeműt szórakoztató vendégek mellett csak két további megszólaló lesz majd: a jelenlegi városvezető, Borkai Zsolt, valamint Hajtó Péter, aki az egyik fideszes képviselőjelölt és legutóbb 10 millió feletti adótartozásáról híresült el, amivel nem tudjuk mi történt. Hajtó Péter neve mellett a cégadatbázis egyébként azt tünteti fel, hogy jelenleg a cégvezetéstől „eltiltás hatálya alatt áll”.

A legnagyobb probléma azonban a rendezvénynek a városban és az interneten terjesztett meghívójával van, ugyanis két olyan nemzetközileg ismert termék, a Tuborg sör, valamint a Pepsi kóla logója is rajta van, azt az érzést keltik, mintha ezek gyártói, illetve forgalmazói is támogatnák a kizárólag kormányoldali politikusoknak lehetőséget adó városi eseményt.

A hvg.hu mindkét logó, illetve brand jogosultját megkereste, hogy mi közük a győri rendezvényhez, amivel sikerült meglepetést okozni: még csak nem is tudtak arról, hogy ilyen formában használták fel a közismert és jól csengő termékneveiket.

Az ilyen jellegű rendezvényektől kategorikusan elhatárolódtak, és mint írták, a nem politikai eseményeket is csak „megfelelő szerződés” alapján szponzorálnak. 

A szervező Hajtó Péter szerint semmi gond, szerinte ez eleve egy „kulturális jellegű esemény”, aminek plakátjain a nem támogatóként tüntette fel a logókat, hanem „a cégek között érvényben lévő éves vendéglátói keretszerződésben foglaltak szerint minden Starbrand által szervezett esemény kreatív anyagain fel kell tüntetni az említett cégek logóit”. Vagyis gyakorlatilag azt állítja, hogy kifejezetten kötelező megjeleníteni a brandet, Pepsi és Tuborg pedig azért is látható, mert ezeket a termékeket meg lehet vásárolni a rendezvényen.

Az egész egymásra mutogatást tanulságosan megkoronázta, hogy a győri önkormányzat és a helyi Fidesz szervezet is azonnal mosta kezeit, mikor a nagy brandek látogatócsalogató felcsillantását firtatta a lap, mondván: „a gyárvárosi rendezvény nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében valósul meg, így ezzel kapcsolatban nem tudunk információval szolgálni”, kérdezzük a szervezőt - reagált a megyei jogú város önkormányzata, bár Borkai Zsoltnak címeztük a kérdést. De mint írták, ő csak „mint polgármester” kapott meghívást az eseményre.

Ugyanerre a kaptafára készült a helyi Fidesz válasza is: a Borkai Zsoltnak címzett részre nem reagáltak, illetve azt közölték, hogy nem ők illetékesek, forduljunk kérdéseinkkel ahhoz, aki szervezi. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy ezek szerint a szervező egyenlő a Fidesz képviselő-jelöltjével.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2115180332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása