GYŐRÚJBARÁTON KOLBÁSZBÓL VAN A KERÍTÉS! Szinte a leggazdagabb magyar település
2019. november 03. írta: Smitt Róbert Író

GYŐRÚJBARÁTON KOLBÁSZBÓL VAN A KERÍTÉS! Szinte a leggazdagabb magyar település

penzeso_1.jpg

Nagyon jól megy Győrújbarátnak, vagyis a győrújbarátiaknak, a GfK felmérése szerint  leggazdagabb 5000 fő feletti települések rangsorában a nyolcadik helyen áll, ami igazán szép adat. Most aztán lehet mondani, hogy kolbászból van a kerítés meg minden, bár biztosan vannak olyanok, akik nem látják ilyen rózsásan a helyzetet, de az adatok bizony ezt mutatják. Tehát a győrújbarátiak megnyugodhatnak, egy kicsit elengedhetik magukat, hogy azért gazdag településen laknak. Legalább egy kis időre az érzés legyen meg.

Most először jutott el az egy főre jutó magyar az európai átlag 50 százalékáig – számolta ki a GfK. A kutatók elkészítették a leggazdagabb, 5000 fő feletti települések listáját is.

Az első helyen változatlanul Üröm áll, az ottani egy főre jutó vásárlóerő 63,8 százalékkal magasabb az országos átlagnál. Az első tíz helyen egy kivételével ugyanaz a tíz település szerepel, mint egy éve, mindössze Gödöllő esett ki, és Dunakeszi bejött helyette. Az élbolyban kis átrendeződés volt: Nagykovácsi a negyedik helyről feljött a másodikra, Budaörsöt és Solymárt megelőzve. Az is jól látszik, hogy a fővárosi agglomeráció a leggazdagabb, az első tíz helyezettből nyolc Budapest közvetlen közelében található.

A teljes elemzésből kiderül, hogy az egy főre jutó vásárlóerő évi 7416 euró, azaz az átlag magyarnak az adók levonása után havonta 203 ezer forint elkölthető jövedelme van. Budapesten az országos átlagnál közel 25 százalékkal nagyobb a fejenkénti éves vásárlóerő-írja a hvg.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5615285778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása