A SZÜLŐKET BÜNTETNÉK AZ OKTATÁS FEJLESZTÉSE HELYETT GYŐRBEN IS! “Remek” törvénymódosítás készül
2019. november 13. írta: BoldiG

A SZÜLŐKET BÜNTETNÉK AZ OKTATÁS FEJLESZTÉSE HELYETT GYŐRBEN IS! “Remek” törvénymódosítás készül

hollikistvan-napi-hu.jpg

Az új szakképzési törvényhez nyújtott be a kereszténydemokrata Hollik István módosító javaslatot

Eszerint a módosító szerint „új kötelezettségként határozza meg a tankötelezettség teljesítését követő továbbtaníttatást a tanuló tizennyolc éves koráig, de legalább egy részszakma megszerzéséig” terjedne a szülői felelősség.

Büntetésről is gondoskodik a módosító, ugyanis ha valaki nem tudja elérni a gyerekénél, hogy legalább valamnilyen részszakmát szerezzen, akkor minden, a gyerek után járó jogosultságot megvonnának tőle. Csak akkor mentesül ez alól, ha aztán mégiscsak szerez valamilyen képesítést a gyerek.

Ráadásul annyiban is nehezedik a pálya, ha a gyerek már nem jár iskolába, akkor az aktuális munkáltatója megszüntetheti a fennálló munkavállalói jogviszonyát, ha az akadályozná a tanulását.

A kormány még mindig nem gondolkozik annak az elhibázott lépésnek a módosításán, hogy a tankötelezettség felső korhatárát visszaemeljék 18 éves korra, annak ellenére, hogy lényegesen megnőtt azóta az iskolából kihulló gyerekek száma. Az Oktatási Hivatal adatai szerint tavaly közel 70 ezer gyereket, a tanulók 9 százalékát fenyegette a lemorzsolódás veszélye.

(via hvg)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3915304094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása