Cikksorozatunkban pár igazán különleges győri kávézót szeretnénk bemutatni. Az első a Fűszeres. Hörpöljenek velünk.
Pár nappal ezelőtt volt szerencsénk A Fűszeres tulajdonosával, Darnói Dorisszal találkozni. Igazán otthonos és kellemes hely, ahol az emberek szívesen ülnek le egy csésze kávé vagy egy jó étel mellett beszélgetni. Ezen kívül megkóstoltuk a nyár talán legkedveltebb kávéját, a jegeskávét. A jegeskávé kellemes ízvilága jól esett a nyári melegben. Egy átlagos napon több mint 200-an látogatnak ide.
Miért pont Fűszeres lett a hely elnevezése?
Egyrészt üzletünk sokszínűsége, delikát bolt része, illetve, hogy Édesanyám gyerekkorában az üzlethelyiség élelmiszerbolt volt, ez a hármas adta az ötlet a névre. De nem emlékszem arra a pontosan, amikor megszületett az elnevezés. Ez csak egyszerűen így jött.
Mióta foglalkozik a vendéglátós vonallal?
Mindig is álmom volt egy kávézó, tetszett a vendéglátásnak a vendégekkel való foglalkozó része. Az, hogy én vendéglátós családba születtem, ez egyszerűvé tette, hogy én mit szeretnék látni egy ilyen helyen. Tudtam, hogy mi az, amit én vendégként elvárok és mai napig ezt azzal a szemlélettel csináljuk, hogy a vendég fejében próbálunk gondolkodni, hogy mit szeretne, és minek örülne, és mi az, ami igazán élményt ad a számukra. Csak akkor vagyunk elégedettek, ha vendégeink is azok. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az alapanyag kiválasztása, például csak olyan alapanyagokat használunk, amit magunk is szívesen fogyasztunk. Minden étel több körös próbán megy keresztül, addig alakítjuk a kollégákkal közösen, míg mindenki azt mondja, hogy ez igen.
Mik azok a különlegességek, amik itt megtalálhatóak és máshol például nem?
Az étlapunkon minden megtalálható, a reggeli ételektől, az ebéd ajánlatunkon át egészen a vacsoráig, a kávéktól az üdítőig és a süteményektől a péksüteményekig. A nálunk kapható olasz kávé másol a városban nem megtalálható. Nem egy általános kávé, nem vásárolható meg hipermarketekben, ez csak nálunk kapható. A Fűszeresben minden frissen készül. Bármit, amit a vendég megrendel, nem csak a kávé, minden ételünket frissen készítjük. Számunkra első és a legfontosabb az, hogy a vendég azt kapja, ami számára örömet okoz.
Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen kollégákkal dolgozhatok, mert ők is szeretik azt, amit csinálnak és ennek legjobb jele a mosolyuk.
Ha van időnk, beszélgetünk a vendégekkel. Ezért is nagyon jó, hogy központi helyen van a pultunk. Másrészről meg nincs mit takargatni.
A hely elrendezése az Ön ötlete volt?
Igen. Tavaly augusztustól kezdtük azt érezni, hogy kinőttük ezt a helyet és a belső részhez még egy új részt nyitottunk hozzá. Valamint a terasz részünk is nagyobb lett. Nem az a kis kávézó vagyunk, mint mikor megnyitottunk. A vendégeink 70 – 80%-a visszajáró törzsvendég, ami szerintem nagyon jó arány.
„Az ember nem a kávé miatt jár kávéházba, hanem beszélgetni!” – idézte Darnói Dorisz egyik ismerősét!
Képek és szöveg : Rácz János, Reider Anita
írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu
Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!