Ötezer nyugdíjas kap számítógépet ajándékba. Inkább méltó nyugdíjat kaphatnának
2017. november 27. írta: Cseri Pali

Ötezer nyugdíjas kap számítógépet ajándékba. Inkább méltó nyugdíjat kaphatnának

szamitogepe_nyugger_pozitivnap_hu.jpg

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében.

A számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.

Egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek-írja az mti.

Ez tök jó meg minden, de nem kellene előbb méltóbb körülményeket biztosítani nekik, hogy ne egyik napról a másikra éljenek meg sokan, akik az egész életüket ledolgozták. Infokommunikációs program helyett vagy mellett el lehetne azon is morfondírozni, hogy bizonyos kor fölött ingyenes legyen a gyógyszer azok is, amelyekért most keményen perkálni kell, és bizonyos magánorvosi rendelések, de ez csak két ötlet persze. Utána, ha megvan az életszínvonal emelése, bátran jöhetne a számítógép meg a net.

 

A kép illusztráció: pozitivnap.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7913398031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása