Elképesztő: egy ügyintézőtől próbálta visszavásárolni a bevont jogosítványát a győri férfi
2017. november 28. írta: Cseri Pali

Elképesztő: egy ügyintézőtől próbálta visszavásárolni a bevont jogosítványát a győri férfi

korrupcio_trendfem_hu.jpg

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség korrupciós bűncselekmény elkövetésével vádol egy 43 éves férfit, aki bevont vezetői engedélyének visszaszerzése érdekében pénzt ígért egy kormányhivatali ügyintézőnek.

A vádirati tényállás szerint a győri férfi vezetői engedélyét ittas vezetés miatt vették el Németországban, 2016 decemberében. Az ítéletben megállapított járművezetéstől eltiltás határideje 2017. november végéig napjáig tartott.

A vádlott 2017 nyarán egy ismerősét telefonon küldött üzenetekben arra kérte, hogy pénz ellenében segítsen a jogosítványát visszaszerezni.

A tisztviselő azonban a vádlott kérését elutasította és megkérte őt arra, hogy többet semmilyen formában ne keresse.

Az ügyészség a vádlottat minősített hivatali vesztegetéssel vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

(ügyészség)

 

Címlapfotó: trendfm.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3113400027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Járművezetéstől eltiltás végleges hatállyal 2019.03.08. 17:34:50

A járművezetéstől eltiltás szabályait a Büntető Törvénykönyvben (Btk.) találhatjuk meg. Járművezetéstől eltiltás alkalmazható szabálysértési eljárásban is, azonban most csak azokat a szabályokat ismertetem, amelyek a Btk-ban találhatók meg. HatározottR…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása