A NAGY GYŐRI LELEPLEZÉS: Szíjjártó Petike a “Sátán” pénzén utazott Amerikába anno
2018. március 18. írta: Cseri Pali

A NAGY GYŐRI LELEPLEZÉS: Szíjjártó Petike a “Sátán” pénzén utazott Amerikába anno

szijj_tvitter_sznagy.jpg

Egy twitterező ismerősének édesanyja gondosan megőrzött egy győri újságot, ami fia születésének napján jelent meg. Akkor még nem sejthette, hogy a lapban egy győri gimnazistával közölt interjú bő húsz év múlva micsoda kortörténeti lelet lesz. Pedig az lett, mert a szóban forgó gimnazista most már évek óta Magyarország külügyminisztere.

Szijjártó Péter, a győri Czuczor Gergely Bencés gimnázium harmadikos tanulója 1995-ben fogta magát, és jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára. A pályázaton 1500 jelentkező közül választották ki azt a tucatnyi szerencsés magyar tanulót, akik aztán az alapítvány támogatásával egy fél évet az Egyesült Államokban tölthettek.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak, úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok" - nyilatkozta erről Szijjártó, aki saját bevallása szerint a repülőjegy, a biztosítás és az ösztöndíj mellé még heti 75 dollár zsebpénzt is kapott a Magyarországot négerekkel elárasztani akaró milliárdostól.

A kis Péter ebben az interjújában sajnos még csak a legelső élményeit mesélte el a nagy távolságokról, meg arról, hogy az amerikai gimnazisták életében milyen meghatározó a sport.

(444)

 

Címlap: Twitter: Sznagy

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr413749998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása