Végéhez közeledik a közel 5 milliárd forint értékű energetikai felújítás a győri társasházakban
2017. július 12. írta: BoldiG

Végéhez közeledik a közel 5 milliárd forint értékű energetikai felújítás a győri társasházakban

futeskorszerusites-nepszava-hu.jpeg

Őszre befejeződik az eddigi, legnagyobb léptékű, győri társasház korszerűsítési program. Közel 5 milliárd forintból csaknem háromezer lakás újul meg a Rába-parti városban.

Az Otthon melege program 2015-ben indult, amelyet társasházak energetikai korszerűsítésére hirdetett meg kormány. A 60 lakás alatti társasházak felújítására szánt támogatás keretösszege 11 milliárd forint volt, ebből 2,3 milliárd Győrbe került.

A program szerint a korszerűsítési költségek felét az adófizetők állták, míg a másik felét a lakók. A lakókra jutó összeg közel felét a győri önkormányzat büdzséjéből fizették, ami 1,1 milliárdot tesz ki a közel 5 milliárd forintba kerülő felújítási összegből

Ez egy komplex felújítás, amely a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, illetve a fűtéskorszerűsítést is takarja. Ezek együttes megvalósulása pedig hozzájárul a lakások energia-megtakarításához, valamint piaci értékük emelkedéséhez, ráadásul a győriek egynegyede panellakásokban él.

Az Otthon melege program utolsó szakaszába lépett Győrben. A 2015-ös kiírás után tavaly kezdődtek el a munkálatok, és október végére fejeződnek be.

(MTI)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3512659719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása