KIHALTAK GYŐRBEN A VENDÉGLÁTÓSOK! Vagy csak kevés a fizu?
2018. július 31. írta: BoldiG

KIHALTAK GYŐRBEN A VENDÉGLÁTÓSOK! Vagy csak kevés a fizu?

allashirdetes-lipoti-fb.jpg

A fekete humort hívta segítségül a Győr Plázában működő Lipóti pékség aktuális állásajánlatának tolmácsolására a Facebookon, amint az képen is jól látható.

A tulajdonos átgondolta kicsit az állásajánlatokat nyelvi szinten és úgy döntött, egy sokkal figyelemfelhívóbb szöveggel kelti fel a leendő munkatársak figyelmét. A hirdetésben tengerbiológust, delfin idomárt, bálnavadászt, gyakorlattal rendelkező asztronautát és sarkkörkutatót keres, mert mint írja, a felszolgálók, eladók, kisegítők kihaltak.

Egészen érdekes reakció ez a munkaerőhiány és munkanélküliség egyszerre jelen lévő problémájára. A humor alján azért ott van a kétségbeesés, legalábbis szerintem, hogy alig lehet munkaerőt találni, mert a legtöbben inkább elmennek külföldre dolgozni, többszörös bérért cserébe. És a kormánynak nincsenek rendes válaszai erre  jelenségre. Mert, ha mondjuk nem terhelnék meg a béreket annyi adóval, járulékkal, akkor a vállakozók is könnyebben tudnának felvenni alkalmazottat és mindenkinek több pénz maradna a zsebében. Természetesen ezt pontosan tudják az illetékesek, csak ha meglépnék, jóval kevesebb pénz folyna be az államkasszába, így inkább nézik, hogyan mennek tönkre a kisvállalkozások. Ez a probléma, ha nem is ilyen direkt módon, de rögtön megjelent a kommentekben, hogy 120 ezerért nem is fog elmenni dolgozni senki és ehhez hasonlók.

Azért szerintem azzal nagyot tudna szakítani a Lipóti, ha a reklám nyomán, lebegve űrruhában szolgálnák ki a betérő vendégeket, esetleg delfin táncoltatná az orrán a péksüteményeket, mielőtt a papír zacskóba kerülnének.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1214153327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása