ELKÉPESZTŐ, GYŐRNEK NEM TELIK RÁ?! Bajban vannak, akik szabadtéri medencében fürödnének
2018. augusztus 04. írta: Cseri Pali

ELKÉPESZTŐ, GYŐRNEK NEM TELIK RÁ?! Bajban vannak, akik szabadtéri medencében fürödnének

strand1_1.jpg

Nemrég írtunk a győri strandolási anomáliáról, amelyben körbejártuk, miért is szüntették meg a hosszú évtizedekig remekül működő közkedvelt pihenési formát.

Erre érkezett egy olvasói reakció, amely még pikánsabbá teszi a történetet, mi is uralkodik Győrben ezen a téren.

Olvasónk írja:

“… a  témához annyit szeretnék hozzászólni, hogy ma kezdtem volna a gyógykezelésem a Rábaquellében.

Hónapok óta gerincfájással küzdök, a magán reumatológus csak egy kis enyhe gyulladàst diagnosztizált és hideg vízben való úszást javasolt.

Gondoltam, ott a Cziráky strand 5 percre, milyen jó lesz esténként 8 óra ülőmunka után úszni egyet a nyári hőségben. A fürdőorvos két hete rábeszélt egy 18ezer forintos kúrára, úszással a sportmedencében. Naív létemre befizettem, ma lett volna az első nap. A pénztárnál szembesültem, hogy a sportmedence technikai okok miatt nem üzemel, 35 fokban. Mint kiderült idén nyáron egyáltalán nem töltötték fel. “

Amint kiderült, elvesztek az információk valahol, ugyanis a fürdő orvosa állítólag nem tudta, hogy egyáltalán nem üzemel a sportmedence, nem jutott el hozzá a hír július eleje óta. Persze lehet, hogy a doki, a Győr+ magazinból tájékozódott, amely szerint július elején töltik fel a sportmedencét. Mondjuk már az is furcsa volt, hogy tavaly nyáron is csak egy-két hétvégén üzemelt.

A Cziráky medencében elvileg lehet úszni, de a 3/4 része vízipólósoknak van elkerítve, a "lakossági" rész egy kb. másfél méteres sáv.

A sportéletére és sportolási lehetőségeire büszke város, aminek a polgármestere egy olimpiai bajnok, 2018-ban ezt tudja nyújtani lakosainak.

Más (szegényebb) városokban a hőség miatt meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket, a dolgozók egészségére tekintettel reggeli és esti kedvezményes úszójegyekkel.

Győrben 3100 Ft a "kedvezményes" jegy, igaz ezért a 35 fokos melegben úszni nem lehet, viszont potom plusz 2.350 Ft-ért élvezhetem a szaunakertet.

Az ország egyik legszebb fekvésű strandja az egy hete tartó kánikula idején péntek délután kongott az ürességtől. Nem csoda, hogy hamis ígéretekkel próbálnak vendéget becserkészni gyógykezelésre, hisz a TB úgyis kifizeti a borsos árakat.

Marad a Mosoni-Duna, úszni nem igazán lehet, de legalább felfrissül az ember. És ingyen van...még, bár lehet, jövőre eladják a Rábaquellének.

40 évvel ezelőtt egy 25 ezres szegény kis alföldi városban reggel 7-től este 9-ig 50 méteres sportmedencében úszhatott a dolgozó ember.

2018-ban a lassan afrikai klímájú  Győr, ezt a luxuslehetőséget polgárainak nem képes biztosítani, nem telik rá.

Van ugyan két uszoda, egy 25 és egy 50 m-es, de mindegyik zárt.

Jelenleg nincs úszásra ( is) alkalmas nyitott (azaz fedetlen) medence.  A városlakók igen nagy része a közeli Ikrény felé vezető út melletti, kavicsbányából kialakított magánstandra jár úszni, fürödni.

Azért a győriek ennél többet érdemelnének!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7614161351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása