HOL ÉLÜNK, ROSSZ HORRORBAN? Ájultra verték a férfit, majd a lakókat megfenyegették Győrben
2018. szeptember 21. írta: Cseri Pali

HOL ÉLÜNK, ROSSZ HORRORBAN? Ájultra verték a férfit, majd a lakókat megfenyegették Győrben

okol-verekedes-800x445_1.jpg

A vádlottak 2015. március 9-én ittas állapotban felkeresték a két sértettet amiatt, hogy rajtuk számon kérjék, hogy korábban eltulajdonították egy közös ismerősük ruháit. A ház ajtaját az I. r. vádlott berúgta, majd a szintén ittas, éppen vacsorázó J. Z. sértettet az I. r. vádlott ököllel fejen ütötte, a felsőtestén megrúgta, aki egy matracra esett. Ezután az I. r. és III. r. vádlottak a sértett fejét ököllel ütlegelték, majd őt mindketten többször megrúgták, a III. r. vádlott a sértett fejére is rálépett. Ezt követően a III. r. vádlott Sz. M. sértett arcát ütötte meg több alkalommal ököllel. A bántalmazás hatására elájult J. Z. sértettet az I. r. vádlott vízzel fellocsolta, majd figyelmeztette a lakókat, hogy ne merjenek a rendőrséghez fordulni. A vádlottak a házból távoztak, az I. r. vádlott a ház ajtaját lelakatolta. A magához térő J. Z. sértett a lakatpántot felfeszítve kijutott a házból és segítséget kért.

A fenti tényállás alapján az elsőfokon eljáró Győri Törvényszék az I. r. vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy az I. r. vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A III. r. vádlottat a törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a III. r. vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés fele részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be az I. r. vádlott személyi szabadság megsértése bűntette miatti bűnösségének megállapítása és súlyosabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, valamint indítványozta a III. r. vádlott esetében a feltételes szabadságra bocsátással kapcsolatos feles kedvezmény alkalmazásának mellőzését. A III. r. vádlott és a védője felmentésért jelentettek be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Rögzítette, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítási eljárást törvényesen folytatta le, a bizonyítékokat helytállóan értékelte.

Az I. r. vádlott az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításával legkorábban 4 év börtönbüntetés kétharmadának kitöltése után szabadulhat. Az ítélőtábla a III.r. vádlott feltételes szabadságra bocsátására vonatkozó kedvezmény mellőzésére irányuló  ügyészi fellebbezés körében rámutatott, hogy a III. r. vádlott elnehezült családi körülményeire tekintettel helytálló a feles kedvezmény alkalmazása, azonban ez csak lehetőség a vádlott számára, és jelentősen függ a börtönben tanúsított magatartásától.

(bíróság)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1614253387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása