VESZÉLYBEN A SZIGETKÖZ! Gátszakadást fedeztek fel Bősnél
2018. október 30. írta: BoldiG

VESZÉLYBEN A SZIGETKÖZ! Gátszakadást fedeztek fel Bősnél

gat-bosnel-ujszo-matej-jankovic.JPG

A Duna bal oldali védőgátjának karbantartása, illetve a fű kaszálása során a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) pozsonyi telephelyének munkatársai gátszakadást fedeztek fel a régi meder mentén, mintegy egy kilométerre a bősi Hullám Csárdától, Dunacsún irányában.

A Műszaki és Biztonsági Felügyelet (TBD) már megkezdte a gát javítását - írta meg az ujszo.com

Marián Bocák, az SVP szóvivője szerint a TBD megállapította, hogy vészhelyzetről van szó, és az adott szakaszon azonnal meg kell kezdeni a védőgát javítását. „Árvíz, illetve a Duna régi medrében a vízszint emelkedése esetén ugyanis fennáll a veszélye, hogy a gátszakadás következtében a víz elárasztaná a Szigetköz egy részét” – tette hozzá Bocák.

Az SVP munkatársai a gát mintegy száz méteres szakaszát állítják helyre. Az első szakaszban, melyet a tervek szerint még idén befejeznek, ún. bypass-t alakítanak ki, illetve stabilizálják a gátat megakadályozva az esetleges árvízkárokat.

Ezt követően reklamálni fognak a kivitelezőnél, ugyanis a bal oldali védőgátat 2015-ben építették.

kép: Matej Jankovics

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5314333375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása