KIHARCOLTÁK: Az idei évtől számos női betegség után is jár adókedvezmény
2019. január 09. írta: Cseri Pali

KIHARCOLTÁK: Az idei évtől számos női betegség után is jár adókedvezmény

betegsegno.jpg

A tartós betegségek listája 2009 óta nem módosult, most az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közbenjárására belekerültek újabb tételek.

A személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény 40-es paragrafusa rendelkezik arról, hogy a tartósan beteg személyek adókedvezményt kaphatnak. A tartós betegségek listáját egy kormányrendelet határozza meg, ami 2009 óta nem változott, nem kerültek bele újabb betegségcsoportok. Az idei évtől azonban több női betegség esetében is érvényesíthető lesz a kedvezmény.

Az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák betegségekben érintett nők  január 1-től adókedvezményre jogosultak – közölte az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány. Ez azt jelenti, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – „az állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 %-ának megfelelő összeget kaphatják meg”.

A jelenleg érvényes 149 ezer forintos minimálbér miatt, ez a 2020 eleji bevallásoknál havonta 7450 forintot jelent.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3414550842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása