BRUTÁLIS MÉRETŰ NAPELEM PARK GYŐRBEN! Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül meg
2019. február 16. írta: BoldiG

BRUTÁLIS MÉRETŰ NAPELEM PARK GYŐRBEN! Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül meg

naperomu-teton-eon-hu.jpg

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 000 négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot.

A projekt megvalósításával a gyár területén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere. Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek, a tervek szerint 2020 januárjától indulhat a zöldenergia termelése.

A felek 25 évre kötöttek megállapodást, mondta el Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja.

Az együttműködés értelmében az Audi Hungaria biztosítja két, egyenként mintegy 80.000 négyzetméteres logisztikai központjának tetőfelületét a naperőműpark kiépítéséhez. A tervek szerint ez lesz Európa legnagyobb tetőre szerelt naperőmű-beruházása. Az E.ON helyezi üzembe és működteti a 35.000 napelemből álló parkot, amely évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség 5.000 háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt áram mintegy 6.000 tonnával csökkenti a levegőbe jutó szén-dioxid mennyiségét.

(via E-on)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5814630036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása